Vrei să fii student? Aici afli totul despre admiterea 2010 la universităţile din Vest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unităţile de învăţământ superior nu vor să renunţe la taxele de şcolarizare exorbitante şi la numărul mare de locuri nebugetate. Singura universitate care a ţinut cont de condiţiile economice actuale este Universitatea de Vest din Timişoara, care a diminuat taxele anuale.

Totul despre Admiterea 2010 la Universitatea din Oradea, Partium și Emanuel

Universităţile arădene îşi prezintă oferta: preţuri la fel ca şi în 2009

Află totul despre admiterea la Universitatea din Reşiţa

Universităţile din zona de Vest a ţării nu se sinchisesc de criză şi continuă să practice taxe de lux pentru studenţii care nu reuşesc să ocupe un loc bugetat. Singura unitate de învăţământ superior care şi-a făcut un "plan de măsuri anti-criză" este Universitatea de Vest din Timişoara care a decis să diminueze taxele de şcolarizare pentru următorii patru ani. Un motiv în plus sunt şi rezultatele slabe, comparativ cu ultimii ani, obţinute la bacalaureat. "Având în vedere nivelul mai scăzut de la Bacalaureat, s-au redus locurile allocate la licenţă cu 200", a spus rectorul UVT, Ioan Talpoş.

Taxele de licenţă se vor diminua chiar şi cu aproape 20 de procente. De la 2.750 - 3.000 de lei la 2.500 de lei pentru ciclul licenţă, iar la masterat de la 3.500 de lei la 3.000 de lei. Totuşi, pentru artişti taxele rămân la fel, acestea fiind cele mai mari dintre toate: 10.000 de lei pe an pentru studenţii de la Interpretare Muzicală şi Artele Spectacolului şi 6.000 de lei pentru Pedagogie Muzicală.

TOATE INFORMAŢIILE DE CARE AI NEVOIE DESPRE ADMITEREA 2010 LA UVT


image

Locuri pentru tot absolventul de liceu

La Universitatea Politehnică din Timişoara vor fi scoase la concurs 2.800 de locuri bugetate şi 1.135 la taxă. La Universitatea de Medicină şi Farmacie "Victor Babeş" din Timişoara sunt 560 de locuri la buget şi 616 la taxă. Cei care nu vor reuşi să ocupe unul din locurile bugetate trebuie să ştie că taxa de şcolarizare este de 1.200 de euro pe an. Şi la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului taxele au rămas ca şi în anii trecuţi, iar unitatea de învăţământ are 600 de locuri bugetate şi 980 la taxă. Contactat telefonic, rectorul universităţii, Alexandru Moisuc, s-a arătat vădit deranjat de faptul că i se pun asemenea întrebări informative, "nedemne" de statutul pe care îl are. "Taxele au rămas aceleaşi ca şi în anii trecuţi. Nu înţeleg de ce mă sunaţi pe mine pentru lucruri aşa mărunte. Mai bine vorbiţi la secretariat", a spus rectorul.

DACĂ VREI SĂ DEVII MEDIC, CLICK AICI!


image

Taxe de lux

Chiar şi diminuate, taxele de la universităţile timişorene rămân mult peste media celorlalte din regiune. La Universitatea Aurel Vlaicu din Arad taxele de școlarizare, sunt cuprinse între 1400 și 1600 de lei pentru un an de studiu și se pot plăti în trei rate: jumătate până în septembrie și mai apoi, diferența în două rate egale înainte de prima sesiune, respectiv înainte de a doua sesiune. Cei ce achită integral taxa înainte de începerea anului universitar, beneficiază de o reducere de cinci procente. Universitatea din Petroşani a pus la dispoziţie 650 de locuri bugetate şi 1.800 cu taxă în cele trei facultăţi: de mine, de inginerie mecanică şi de ştiinţe. Taxa anuală de şcolarizare este de 1.500 de lei, iar reprezentanţii universităţii susţin că a rămas neschimbată faţă de anul trecut. Înscrierile încep de luni şi vor dura întreaga săptămână. La Reşiţa taxa anuală este de 1.800 de lei la cele două specializări ale Universităţii Eftimie Murgu: Facultatea de Inginerie şi Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administrative.

TOTUL DESPRE ADMITEREA LA AGRONOMIE


image

Taxele la UVVG rămân la nivelul anului trecut

Viitorii medicinişti vor plăti cel mai mult pentru un loc la facultate: 3.500 de lei. Pentru anul universitar 2010-2011, universitatea prin cele nouă facultăţi pune la bătaie 4.350 de locuri cu taxă şi 500 de locuri fără taxă.
Cât privesc taxele, acestea sunt menţinute la nivelul anului trecut pentru a da posibilitatea de acces, în condiţiile crizei, noilor studenţi de a studia. Cât privesc taxele de școlarizare, acestea sunt cuprinse între 1.800 şi 3.500 de lei şi pot fi achitate chiar şi în 4 rate, prima rată reprezentând 40% din taxa de şcolarizare. Mai mult de atât, absolvenţii de liceu din promoţia 2010 care au obţinut între media 9 şi 10 la examenul de bacalaureat, beneficiază de şcolarizare gratuită.

ADMITEREA 2010 LA UNIVERSITATEA POLITEHNICĂ



TOTUL DESPRE ADMITEREA 2010 LA UNIVERSITATEA DIN ORADEA

image

TOATUL DESPRE ADMITEREA 2010 LA UNIVERSITATEA DIN REŞIŢA

Universităţile hunedorene în stand-by

Facultatea de inginerie din hunedoara a pus la dispoziţie viitorilor studenţi 280 de locuri bugetate şi 45 de locuri cu taxă (3.450 de lei, taxa anuală, la fel ca anul trecut), la specializări în domeniul ingineriei şi informaticii. Taxele de înscriere şi confirmare sunt de câte 100 de lei, iar depunerea dosarelor se face de marţi 13 iulie, până sâmbătă 17 iulie.

AFLĂ TOTUL DESPRE ADMITEREA LA UNIVERSITĂŢILE DIN JUDEŢUL HUNEDOARA

Doar la Universitatea Ecologică „Traian" din Deva, taxa de şcolarizare a crescut cu 100 de lei, ajungând la 2.100 de lei pe an, pentru cele două facultăţi: de economie administrarea afacerilor şi de informatică. Înscrierile sunt organizate pe parcursul întregii luni iulie, iar taxa de admitere este de 150 de lei. (Daniel Guţă, Adrian Todor, Dana Firiţeanu)

Citeşte despre admiterea la alte universităţi din ţară:

Vezi aici locurile scoase la concurs de Universitatea din Craiova

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite