Raico Cornea rămâne singurul timişorean din conducerea TVR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jurnalistul de televiziune timişorean, Raico Cornea, este la al doilea mandat în Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune, ca reprezentant al minorităţilor naţionale (altele decât cea maghiară).

Raico Cornea a reuşit să obţină cel de-al doilea mandat în CA al SRTv, devenind astfel singurul timişorean din forul de conducere al televiziunii publice. Cornea are o experienţă de 15 ani în cadrul TVR şi s-a dedicat, în special, promovării minorităţilor naţionale.
"În cei 15 ani de activitate la TVR am încercat să dezvolt permanent activitatea de organizare şi realizare a emisiunilor TV, iar în anul 2008, ca reprezentant al minorităţilor naţionale în Consilul de Administraţie al SRTv, am pus bazele înfiinţării a nouă noi emisiuni în limbile minorităţilor naţionale (bulgară, croată, cehă, greacă, rusă, slovacă, tătară, turcă şi ucraineană), care s-au adăugat astfel emisiunilor deja consacrate în limba germană, romani şi sârbă. În acelaşi timp m-am preocupat ca şi celălalte minorităţi naţionale (albanezi, armeni, evrei, macedoneni, polonezi şi ruteni) să fie cât mai prezente în spaţiul consacrat comunităţilor etnice în programele SRTv. Am considerat şi consider în continuare că prezentarea adecvată a bogăţiei culturale şi spirituale a minorităţilor naţionale este un lucru important pentru postul public de televiziune şi în ultima perioadă, am reuşit să impun echipei mele de la TVR această orientare", a spus jurnalistul.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite