Mai marii primăriilor şi regiilor din Vest îşi ţin averea sub lacăt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarii şi directorii de instituţii profită de faptul că legea ANI este suspendată. Foarte puţini au ales să îşi facă publice averile pentru a demonstra că nu se tem că vor fi prădaţi de hoţi, chiar dacă e criză.

Legea Agenţiei Naţionale pentru Integritate, responsabilă cu controlul averilor demnitarilor, este încă în suspensie, întrucât Curtea Constituţională a considerat nelegale anumite aspecte ale acesteia. În principal este vorba despre cele care se referă la faptul că anumite date din declaraţia de avere nu ar trebui făcute publice, întrucât ar putea pune în pericol proprietatea. Cu toate acestea, unii dintre şefii de instituţii au ales să îşi publice pe site declaraţiile. Spre exemplu, la Timişoara, dintre societăţile şi regiile în care consiliul local este majoritar, numai cei de la Colterm şi-au publicat averile pe site-ul primăriei. Este vorba despre directorul general Viorel Matei, directorul tehnic Ion Piţurcă, Viorel Avramovici - inginer şef distribuţie, Vergică Vârjoghe - inginer şef comercial, Mugurel Dumitrescu - inginer şef şi Ana Ivan - contabil şef.

De-a alba neagra

Nu toţi hunedorenii cu funcţii de conducere au respectat termenul limită de depunere a declaraţiilor de avere şi de interese. Dacă la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă bunurile angajaţilor au fost publicate pe site-ul instituţiei încă de zilele trecute, la Inspectoratul Şcolar Judeţean situaţia este diferită. Angjaţii Primăriei, Consiliului Judeţean şi Prefecturii Caraş-Severin şi-au declarat averile pe care le-au făcut în decursul ultimului an. „Până astăzi, 90% dintre angajaţii Instituţiei Prefectului şi-au depus declaraţiile de avere. Astăzi, până la ora 11.00, şi restul de funcţionari publici au depus hârtiile, aşa cum prevede legea", a declarat directorul de cancelarie al prefectului, Paula Neamţu. (Iulia Tudor, Oana Bejenariu)

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite