“Micii mușchetari” s-au duelat de Ziua Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toți copiii au fost premiați cu diplome și medalii la concursul de scrimă organizat la liceul Emanuil Ungureanu. 16 copii s-au întrecut la competiția organizată de recent înființata asociație non-guvernamentală Pro Scrima Timișoara în această dimineață.

Au început cursurile în urmă cu doar trei luni, iar acum au participat la prima competiție de scrimă pentru a marca Ziua Europei. Este vorba despre micuții de la primul club de scrimă pentru juniori din oraș, Pro Scrima Timișoara, care s-au întrecut în mânuirea sabiei. "Am început să practic scrima pentru că fratele meu era foarte bun la asta și mama ne-a adus la club. A spus că mă ajută să devin mai deștept, iar acum sper să ajung campion", a spus Andreas Martonosy, participant la concurs. Antrenorul juniorilor, Livius Buzan, spune că speră că aceștia vor avea rezultate din ce în ce mai bune și că vor participa și la competiții mai importante.
"La concurs participă 16 copii. Toți vor primi medalii și diplome", a spus Buzan. Ideea înființării unui club de scrimă i-a aparținut Laurei Martonosy care a dorit ca cei doi fii ai săi să practice "acest sport elegant, ce păstrează din cavalerismul, dar și curajul luptătorilor de odinioară".

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite