Ioan Ieremia e în greva foamei de 9 zile: “Eu ştiu să crap cu demnitate!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regizorul Ioan Ieremia, în vârstă de 75 de ani, a intrat în urmă cu nouă zile în greva foamei şi a vrut să protesteze în balconul Operei din Timişoara. Cel de-al doilea deziderat nu i s-a împlinit, întrucât Primăria Timişoara i-a permis să protesteze oriunde în oraş cu excepţia Pieţei Victoria.

Înarmat cu un megafon Ieremia se plimbă pe străzile din Timişoara pentru a protesta, aşa cum a anunţat, împotriva faptului că nu i se permite să susţină un spectacol de retragere la Teatrul Naţional, unde a lucrat peste 40 de ani.
Regizorul spune că, deşi nu a mâncat nimic în ultimele nouă zile, se simte bine şi are de gând să protesteze până în momentul în care îi va fi permis să îşi ducă planul la bun sfârşit, adică să regizeze o piesă de teatru, sau până când îl vor lăsa puterile. "Eu mâine pot să mor satisfăcut că mi-am luat tainul vieţii. Ştiu să crap cu demnitate. În clipa în care mă lasă puterile, mă opresc acolo şi crap", a declarat Ieremia.
Conform adresei formulate de comisia de ordine publică din cadrul Primăriei Timişoara, regizorul a primit "aviz favorabil pentru desfăşurarea unei acţiuni de protest în municipiul Timişoara (Piaţa Victoriei exclus, în conformitate cu HCL nr. 22 din 29.01.2008)".
Ieremia a plătit doi oameni, cu 50 de lei pe zi fiecare, pentru a-l ajuta să plimbe bannerul pe care sunt scrise supărările sale. "Le dau câte 50 de lei, iar ei merg cu mine peste tot, unde vreau, când vreau. Voi merge în special pe străzile din zona centrală: Piaţa Unirii, Piaţa Libertăţii, Catedrală, Mitropolie, etc.", a concluzionat Ieremia.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite