REȚETA SUCCESULUI: Și-a împlinit visul de a deveni avocat, în Spania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A plecat din România, unde avea o situația financiară decentă, pentru a-și împlini visul de o viață: să devină un avocat de succes. Acum face naveta Timișoara - Spania, pentru a-și profesa meseria.

Viața nu este întotdeauna așa cum ți-o imaginezi, însă poate să fie chiar și mai frumoasă. La fel s-a întâmplat și pentru Constantin Radu Călugăru, un timișorean de 39 de ani care a plecat în Spania să-și împlinească visul. Nu a fost ușor. A muncit câte 12 ore pe zi, în ture de noapte, ca salahor în construcții. Apoi a fost trecut la o meserie mai ușoară, dar și mult mai migăloasă: florar. Dacă vi se pare că în povestea de viață a timișoreanului nu este nimic spectaculos, ar trebui să știți că, înainte să plece în peninsula iberică, Călugăru era angajat în cadrul Poliției, unde beneficia de un salariu decent și prime pentru performanțele obținute. Însă, atunci când vrei să-ți împlinești un vis, ceea ce pentru alții poate însemna că ai totul, pentru timișorean totul a însemnat nimic. "Am muncit cinci ani în cadrul Poliției și pot să spun că mi-a plăcut foarte mult. Visul meu era însă să devin avocat și am făcut orice pentru a-mi atinge scopul. Îmi doream cu disperare să plec din țară, nu mai suportam regulile nedrepte după care funcționa societatea românească. În 29 decembrie 2000 am plecat spre Spania și la 1 ianuarie 2001 am ajuns la Madrid", își amintește timișoreanul.

Succesul este călătoria, nu destinația

A muncit mult, în condiții grele, însă niciodată nu s-a abătut de la scopul său."Îmi aduc aminte de o noapte, specială pentru mine. Stăteam împreună cu fratele meu pe o terasă a clădirii (Palatul Poștelor din Santa Cruz de Tenerife) în timpul pauzei de masă. I-am spus fratelui meu, că, indiferent de efortul pe care trebuie să-l fac, într-o zi voi deveni avocat. Chiar dacă am făcut un pas înapoi, l-am făcut pentru a-mi lua avânt și a ajunge acolo unde imi doresc. El m-a crezut și m-a susținut mereu în atingerea obiectivului meu", a adăugat avocatul. După trei luni în care a învățat pentru a susține 15 examene necesare recunoașterii diplomei de licențiat în drept, au început să vină și recompensele. Într-o singură lună a reușit să ia toate examenele, alergând între universitățile din câteva orașe pentru a susține probele.
O experiență care i-a marcat viața a fost întâlnirea cu doctorul Angel Escudero, celebrul chirurg care face operații fără anestezie. De la acesta a învățat ce înseamnă să-ți "dresezi" creierul, astfel încât rațiunea să guverneze în detrimentul impulsului de moment. "Pare paradoxal, însă datorită acelei întâlniri cu Angel Escudero viața mea s-a schimbat, și s-a schimbat în bine", a mărturisit timișoreanul.

După ce a simțit gustul succesului a venit vremea să împartă puțin cu timișorenii, motiv pentru care și-a deschis, împreună cu o tânără avocată, un birou în urbea de pe Bega.

Ce îi place

Îmi plac foarte mult natura, florile, călătoriile, sportul și muzica. În ceea ce privește oamenii, pot să spun că apreciez foarte mult mult bunele intenții și dorința de a ajuta dezinteresat. Consider că altruismul este una dintre acele calități care definesc cel mai bine ființa umană.

Ce nu îi place

Nu îmi plac indiferența și iresponsabilitatea. Atâta timp cât nu îi respectăm și nu încercăm să îi înțelegem pe cei din jur, nu ne putem aștepta la o conviețuire normală, vom intra în conflicte superficiale și ne vom risipi energia fără a obține un rezultat pozitiv.

Te-ai întoarce definitiv în România?

Am ales Spania și nu cred că aș face acest pas. Dar, niciodată să nu spui niciodată. Îmi este dor de familie, uneori mi-a fost dor și de copacii de pe stradă, dar am ales un drum și o să merg mai departe.

Care este rețeta succesului?

Cred că oricine poate face orice, oricând și oriunde dacă își dorește ceva foarte mult. Limbajul ne influențează gândurile și sufletul ne influențează viața. Acestea sunt principiile după care m-am ghidat în viață.

Născut. 14.06.1971, Timișoara
Studii. Facultatea de Drept, promoția 1998
Experienţă. De zece ani este avocat
Familie. Divorțat, o fată

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite