Lucrările la Cetatea Timișoarei sunt întârziate de nemții cu apucături mioritice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrarea, care costă aproape 10 milioane de euro, trebuia finalizată anul trecut. Nemții care reabilitează Bastionul nu au reușit să respecte termenul prevăzut în contract și se mișcă cu viteza melcului. Autoritățile le-au acordat încă o amânare.

Lucrările la Bastionul Theresia au fost demarate în forță în urmă cu mai bine de doi ani de către consorțiul german Bennert GmbH/Prowa Contracting and Consulting GmbH. Între timp nemții au fost "infestați" cu virusul autohton de lucru, astfel că lucrarea a fost întârziată cu aproape zece luni. Termenul inițial era finele lunii august a anului trecut, însă, între timp, au mai avut loc două amânări. Nici la termenul de luna viitoare lucrările nu vor fi însă finalizate.

"Lucrările nu se vor termina nici la acest termen. Sperăm că în 31 iulie să fie gata", a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, Adam Crăciunescu. Culmea, în unele locuri, unde au fost executate lucrări, au început deja să apară degradările, cum sunt unele porțiuni de tencuială care stă să cadă.

image

Cele mai inedite proiecte turistice scot Vestul din anonimat

Contract încheiat

Dată fiind întârzierea mare, șantierul a rămas și fără diriginte, întrucât contractul firmei respective s-a încheiat. Acum dirigenția lucrărilor este asigurată de ADR Vest. "Au fost și întârzieri datorate condițiilor meteo. Mai sunt de executat lucrări exterioare și sperăm ca termenul de 31 iulie să fie cel final", a mai spus Crăciunescu.

Valoarea totală a contractului este de 9,7 milioane de euro, din care jumătate sunt fonduri europene.
La final, după refacerea completă a structurii, timişorenii vor putea petrece în noul Bastion zile şi seri predominant culturale. Se vor putea vizita muzee, iar lumea boemă va avea ocazia să zăbovească în cluburi şi cafenele literare sau, pe timp de vară la terase.

image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite