Angajaţii DRDP care au cerut şpagă de la AC/DC nu sunt penalizaţi de şefii direcţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara nu va lua nici o măsură împotriva angajaţilor care au cerut mită la vama din Nădlac. Aceştia spun că au aflat din presă despre cele întâmplate la vama arădeană şi că o comisie disciplinară din cadrul CNADNR va lua decizia finală.

Directorul tehnic al DRDP Timişoara, Horaţiu Simion, a văzut ce fac angajaţii direcţiei de la Arad în ziare. "Sesizarea a fost depusă la Bucureşti, iar o comisie a plecat deja spre Nădlac. DRDP Timişoara nu s-a implicat în această problemă, pentru că s-a autosesizat directorul general, deci nu mai este de competenţa noastră", a declarat Simion.
Întrebat dacă şpaga este o practică uzuală în cadrul direcţiei, directorul tehnic nu a negat că acest fenomen ar fi unul izolat, ci a precizat că cei care au fost prinşi sunt acum în puşcărie. "S-au luat toate măsurile asupra celor care au fost prinşi. Acum sunt în puşcărie. Dacă ar fi o practică atât de normal probabil am auzi zilnic vorbindu-se despre asta, lucrul ăsta ar ieşi la suprafaţă", a completat Simion.

Anchetaţi de şefii de la București

Deocamdată, poliţia nu a demarat nici o anchetă oficială, deşi din declaraţiile oficiale ale şefilor de la DRDP reiese clar faptul că angajaţii au cerut mită. "Din punctul nostru de vedere, atât documentele automarfarelor cât și ale persoanelor ce însoțeau aceste transporturi au fost în perfectă regulă, iar formalitățile vamale s-au derulat fără nici un fel de incident", a declarat în această dimineață purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție de Frontieră Arad, Mihaela Leș.



Aceasta a mai adăugat că după intrarea în Uniunea Europeană, controlul la ieșirea din țară se face pe teritoriul maghiar, în punctul de trecere a frontierei a țării vecine pe sistemul one point control.
Înainte de a ajunge în vamă, lucrătorii CNADNR au oprit convoiul și a solicitat șoferilor rovignetele pentru perioada șederii în România. Conform plângerii depuse de reprezentanții trupei la Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale, acestora li s-a solicitat câte 50 de euro pentru fiecare automarfar pentru a-și putea continua drumul, pe motiv că nu au aceste rovignete. (Claudia Adjudeanu)

image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite