Dascălii din Timiş vor ieşi în stradă pentru că nu vor să rămână şomeri din toamnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesorii vor intra în grevă de avertisment
Profesorii vor intra în grevă de avertisment

Profesorii din Timiş, care fac parte din sindicatul "Paul Popescu Neveanu" vor protesta peste câteva zile. Greva de avertisment se va desfăşura marţi, în faţa sediului Primăriei Timişoara. Mai mult, dascălii ameninţă că dacă cererile nu le vor fi soluţionate vor îngheţa anul şcolar.

Doleanţele cadrelor didactice se referă la comasarea claselor, desfiinţarea unor şcoli din mediul rural, reducerea de personal din învăţământ şi scăderea salariilor. De fapt, principalele lor probleme sunt legate de Legea unică de salarizare în domeniul bugetar. Profesorii vor ieşi în stradă marţi între orele 8 şi 10 şi au de gând să picheteze şi primăria. Din sindicatul P.P. Neveanu fac parte peste 1.500 de membri, din 60 de unităţi de învăţământ.

Mai mult, începând din prima zi a săptămânii viitoare, profesorii ameninţă că nu vor mai trece notele în cataloage. "Noi am recomandat oamenilor noştri să nu mai treacă notele în catalog. Elevii nu vor fi afectaţi de această situaţie, pentru că părinţilor le vor fi communicate notele.Dacă nu vom ajunge la un consens este posbilă îngheţearea anului şcolar", spune Radu Bilavu, preşedintele sindicatului.

De asemenea, ei sunt nemulţumiţi că din septembrie vor fi disponibilizaţi aproximativ 17.000 de angajaţi din învăţământ, de reducerea veniturilor prin aplicarea legii unice de la 1 ianuarie 2010 şi de reducerea salariilor cu 15 la sută din noiembrie-decembrie anul trecut.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite