Pe locuri, fiţi gata, start! Voucherele pentru rable vor ajunge peste două săptămâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Posesorii de rable aşteaptă suplimentarea voucherelor
Posesorii de rable aşteaptă suplimentarea voucherelor

Programul Rabla va demara din nou de la jumătatea acestei luni. Administraţia Fondului pentru Mediu a primit cele 50.000 de tichete suplimentare pentru ediţia din acest an a programului, urmând să le împartp unităţilor REMAT. În Timiş acestea vor ajunge pe 17 aprilie.

Muller - Guttenbrunn Recycling şi Rematinvest sunt sigurele firme din Timişoara autorizate să caseze maşinile mai vechi de 10 ani. Acestea nu au mai primit autoturisme vechi încă de la începutul lunii trecute. În medie, fiecare centru de fier vechi a primit 100 de vouchere, în valoare de 3.800 de lei, iar într-o singură zi, acestea s-au epuizat. Au rămas însă la coadă, zeci de pensionari care sperau că vor putea oferi tichetul copiilor sau nepoţilor lor. Supărarea a fost cu atât mai mare cu cât cei care stăteau la coadă, zi şi noapte, reuşiseră să creeze un sistem care să elimine problemele apărute.

La coada capitalistă scapi de rabla comunistă

La preţ de dumping

Societatea a pus la punct propriul program de preluare a rablelor, dar lumea nu s-a prea înghesuit, având în vedere preţul mic oferit: 200 de lei pe bucată. În Timiş, peste 2.500 de persoane au rămas în luna martie fără voucherele mult dorite, după ce au aşteptat zile în şir la cozi. Speranţa, că o maşină nouă va lua locul hârburilor din garajele celor care mai păstrează maşinile vechi, pare să devină istorie pentru tot mai mulţi bănăţeni. Astfel, locul speranţei a fost luat de isterie, iar cozile din faţa centrelor REMAT vor devin din ce în ce mai mari.

Programul „Rabla 2010” are motorul mort
Prima de casare a rămas la 3.800 de lei, iar Guvernul anunţa la momentul lansării că speră să scoată din uz între 50.000 şi 60.000 de rable. Toate cele 50.000 de tichete tipărite iniţial au fost împărţite REMAT-urilor în aproximativ o lună, perioadă în care au fost casate circa 32.000 de maşini vechi, cam tot atât cât în întreg anul 2009.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite