Colibăşanu retrăieşte coşmarul morţii pe cel mai periculos vârf din Himalaya

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alpinistul timişorean Horia Colibăşanu, care ieri a reuşit să urce în premieră naţională pe vârful Annapurna, de 8.091 metri, este nevoit să retrăiască cele mai cumplite momente din experienţa sa. Sportivul este singura şansă de supravieţuire a unui spaniol, blocat aproape în aceeaşi zonă unde Horia şi-a pierdut prietenul acum doi ani.

NU RATA:

Puştoaică de 15 ani, pe cel mai înalt vârf din Oceania / FOTO

Alpinistul care a plătit tribut muntelui

La fel ca şi în anul 2008, când la mai puţin de 500 de metri de vârful Annapurna prietenul său spaniol Inaki Ochoa de Olza a decedat, şi anul acesta, tot un spaniol, Tolo Calafat, este în pericol. Horia Colibăşanu este singurul care-l poate ajuta pe Tolo, care a suferit un edem cerebral. Românul este în tabăra patru, la 7.000 de metri, iar spaniolul este blocat într-o zonă de la 7.600 de metri.

„Momentan se încearcă salvarea lui cu un helicopter capabil să zboare la altitudinea respectivă. Dacă nu este posibilă evacuarea lui cu helicopterul, acesta va lăsa oxigen şi medicamente în Tabara 4, de unde Horia va pleca spre el, urmând ca mai târziu să ajungă şi alţi doi alpinişti Jorge şi Martin care vor încerca să îl evacueze pe Tolo", este menţionat pe site-ul lui Horia Colibăşanu.

Acesta a reuşit ieri, la a treia tentativă, să ajungă pe vârful Annapurna, după o expediţie plină de peripeţii.

Citeşte cum a reuşit Horia Colibăşanu să înduplece zeii morţi care în fiecare an îşi iau ca tribut vieţile unor sportivi

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite