Casa lui Nicolae Ceauşescu de la Timişoara va deveni hotel de cinci stele sub brandul Hilton

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vila Internaţional, fosta reşedinţă a dictatorului Nicolae Ceauşescu, situată în zona centrală a Timişoarei, pe strada C.D.Loga unde sunt zeci de imobile istorice, ar putea deveni parte a lanţului hotelier Hilton. Reprezentanţii Hilton au făcut o ofertă care va fi analizată la sfârşitul aceste luni de consilierii judeţeni.

Construcţia vizată de Hilton este în proprietatea companiei Intercenter, care îi are ca acţionari pe Consiliul Judeţean Timiş şi societatea Tender S.A. Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc, a declarat că lanţul hotelier Hilton "a făcut o ofertă" firmei Inter Center Service S.A. de a construi un hotel cinci stele în locul fostului "Hotel al partidului". Propunerea va fi discutată în şedinţa Consiliului Judeţean Timiş de la sfârşitul lunii iunie.

"Ofertă făcută de Hilton către Intercenter este de a construi un hotel de cinci stele pe locaţia fostului Hotel al partidului. Ea se va discuta în consiliu, în şedinţa de la sfârşitul acesti luni", a declarat Ostaficiuc.

Potrivit referatului ataşat proiectului de hotărâre pe care-l vor analiza aleşii judeţului, "Hilton va fi primul operator hotelier care va deschide în Timişoara un hotel de 5 stele, cu peste 160 camere", clădirea de şase etaje urmând să fie inaugurată în 2013.

Tender a devenit în anul 2005 acţionar majoritar al grupului SC Inter Center Service SA, care a aparţinut Consiliului Judeţean Timiş, după o majorare de capital. Acest tandem Tender - CJ Timiş s-a format încă din 2003, însă doi ani administraţia judeţeană a deţinut majoritatea acţiunilor, iar scopul a fost acela de a aduce locaţia la standardele unui hotel de cinci stele.

Degradare continuă

După şapte ani aceasta a ajuns într-un stadiu avansat de degradare, iar spiritele în consiliul judeţean s-au aţâţat, întrucât unii dintre consilieri susţin că asocierea cu Tender este una păguboasă. Omul de afaceri a scos încă o dată asul din mânecă, iar acum promite că în locul vilei fostului dictator va ridica un hotel Hilton, simbol al capitalismului.
Administratorul societăţii Intercenter, Sorin Stoicescu, nu a putut să explice de ce, până acum, nu s-au făcut paşi pentru aducerea vilei la un standard de cinci stele, cum era specificat în asocierea semnată între CJ Timiş şi mai multe grupuri de firme ale lui Tender încă din 2003. Motivul invocat de el a fost faptul că a ajuns la conducerea Intercenter de nici un an.

image

O afacere păguboasă?
Şeful comisiei economice din cadrul CJ Timiş, Viorel Sasca, nu crede în promisiunile de schimbare la faţă a vilei şi susţine că instituţia judeţeană nu a avut decât de pierdut din această afacere.
„Ei au invocat mereu tot felul de motive pentru care nu puteau începe lucrările de modernizare a vilei. Ba că situaţia juridică nu e clară, că supraetajarea clădirii nu ar fi posibilă, însă acum toate sunt posibile. Au venit cu un proiect la noi, cu o evaluare a costurilor, însă nu avem nicio certitudine că lanţul hotelier Hilton ar fi interesat. Este posibil să ieşim din acest tandem, dar întâi aşteptăm să vedem o propunere concretă", a declarat Sasca.

Le acordă prezumţia de nevinovăţie

Preşedintele CJ Timiş, Constantin Ostaficiuc, consideră că acţionarul majoritar, adică Tender, se va ţine de promisiune şi că nu a încălcat contractul de asociere, întrucât acolo nu era specificată o dată până la care vila să devină hotel de cinci stele. „Va fi un hotel care va respecta toate condiţiile contractuale", a argumentat Ostaficiuc.

Constantin Ostaficiuc, preşedintele CJT. foto: h. C.

CITIȚI MAI MULTE DETALII AICI!

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite