Horia Colibăşanu citeşte cărţile de la Adevărul şi aşteaptă ca zeii de pe muntele morţii să se calmeze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alpinistul bănăţean se află în tabăra de bază de pe muntele Annapurna, din Himalaya, şi aşteaptă să se domolească vântul şi ninsoarea. Îşi ocupă timpul cu lectura şi cu miniescapade în zonă, care au rol de antrenament.

Horia Colibăşanu era pregătit să urce spre vârf astăzi. Vremea proastă la determinat să mai aştepte pentru că nu vrea să-şi rişte viaţa, mai ales că ascensiunea pe Annapurna este periculoasă dacă vremea este potrivnică. „Speram să vă dau de ştire de undeva de mai sus, dar din păcate tot prin tabăra de bază suntem. Vremea este în continuare împotriva noastră, cu vânt puternic de peste 70km/h. M-am cam săturat de aşteptat aici. Sunt pe zi ce trece tot mai nerăbdător să urc. Cred că nu mai am mult şi încep să fac Dansul Soarelui", a spus Horia în jurnalul pe care îl are pe siteul său.

Pe lângă studierea prognozei meteo, îşi ocupă timpul şi cu lectura. Înainte de a pleca în expediţie, a primit de la Adevărul două volume: Mark Twain din colecţia de lux „Jurnalul lui Adam şi al Evei" şi Niculae Baticu „Amintirile unui alpinist". „În curând termin şi cărţile ce le-am adus cu mine şi sper să se îmbunătăţească vremea ca să nu fiu nevoit să le recitesc", a mai spus Horia.

Alpinistul a plecat din 12 martie în expediţia în Himalaya care ar putea dura până la mijlocul lunii mai, dacă vremea continuă să fie nefavorabilă ascensiunii.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite