EDIŢIA DE VEST Iarna ninge cu bani pentru campanii caritabile inedite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Micuţii din Timişoara au pictat globuri pentru copiii internaţi în spital de Crăciun şi anul trecut
Micuţii din Timişoara au pictat globuri pentru copiii internaţi în spital de Crăciun şi anul trecut

Perioada sărbătorilor este sezonul acţiunilor umanitare la care participă toată lumea. Elevi, oameni cu dare de mână şi chiar motociclişti se străduiesc să aducă bucuria pe faţa celor mai puţin norocoşi în preajma sărbătorilor.

Tradiţia campaniilor caritabile este păstrată cu sfinţenie de locuitorii din Banat, an de an, în fiecare iarnă. Iniţiativele de acest gen au trecut dincolo de cine somptuase plătite cu bani grei de persoane cu portofele pline şi au făcut apel la dărnicia tuturor, în cele mai inedite feluri. 

AFLĂ AICI UNDE SE POT FACE DONAŢII

Trei cazuri sociale vor primi sprijin din partea unui club de motociclişti care a organizat o licitaţie caritabilă la finalul acestei săptămâni. Participanţii la eveniment vor putea cumpăra obiecte inedite. „Avem o hartă a Timişoarei făcută manual, un tatuaj, o cască aerografiată şi un bilet de două persoane pentru Revelion”, a spus Adina Zidu, unul dintre organizatori. Fiecare motociclist devine Moş Crăciun pe două roţi şi va împărţi cadouri micuţilor din satele timişene.

Bani pentru situaţii de criză

În cadrul Târgului de Crăciun de la Centrul Regional de Afaceri din Timişoara, peste 400 de prichindei şi elevi din oraş vor munci ca nişte spiriduşi pentru a face manual decoraţiuni de sezon. „Povestea de Crăciun” începe marţi seara. „Anul acesta s-au înscris şi copiii de liceu care vor picta pe ceramică. Cu cei mici vom face globuri, icoane pictate, colaje, felicitări pe care le vom vinde apoi în cadrul târgului”, a spus Ana Maria Pandele, reprezentant al Fundaţiei Pentagon, organizator al campaniei.

Banii strânşi vor fi folosiţi pentru a cumpăra cadouri micuţilor internaţi la Spitalul „Louis Ţurcanu” pe perioada sărbătorilor.  Arădenii şi-au deschis deja portofelele pentru persoanele aflate în dificultate, la o nouă ediţie a „Balului de Cristal”.

„Prin gestul oamenilor de aici s-au strâns peste 60.000 de lei, bani care vor merge în spijinul oamenilor care nu pot să-şi plătească întreţinerea în această perioadă”, a spus  Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite