Surpriză pe frontul de vest al muzicii electro: începe Festivalul Summer Break

0
Publicat:
Ultima actualizare:
A şaptea ediţie a festivalului Summer Break se desfăşoară la Gurasada Park
A şaptea ediţie a festivalului Summer Break se desfăşoară la Gurasada Park

Ludmilla, Freestylers, Kito şi S.P.Y urcă în weekend pe scena festivalului Summer Break, în Gurasada Park.

Ediţia cu numărul şapte a festivalului Summer Break are loc pe ultima sută de metri a verii, cu invitaţi şi evenimente care au făcut aşteptarea să merite. Până anul acesta, organizatorii au susţinut evenimentul în luna iulie, însă fondurile insuficiente l-au adus în pragul dispariţiei. Este deci al şaptelea an în care organizatorii - cinci la număr - scot bani din buzunar pentru a aduce pe scenă nume mari, mijlocii şi noi ale muzicii electronice, funk şi hip-hop. "Vrem să ne păstrăm totuşi identitatea, nu să depindem în totalitate de un sponsor," explică Alexandru Silion, unul dintre cei cinci.

Programată pentru zilele de vineri şi sâmbătă, adică 2 şi 3 septembrie, sărbătoarea electro a vacanţei de vară se petrece anul acesta la Gurasada Park, în apropierea satului Gothatea din Deva, Hunedoara.
Locul poate fi găsit la o distanţă de aproximativ 30 de kilometri de Deva, în direcţia Aradului, într-o fostă unitate militară din perioada interbelică, pe depozitele căreia şi-au făcut de cap cu elemente de street art şi graffitti cei de la GBS crew şi Urban Vision.

Preţul unui bilet la evenimentele de vineri este de 40 de lei, pentru sâmbătă ajunge la 55 de lei, iar abonamentul de weekend costă 85 de lei. Brăţările de acces se pot achiziţiona doar la intrarea la eveniment. Parcarea şi camparea sunt gratuite, dar accesul la duş costă 5 lei. Printre activităţile propuse publicului sunt: atelierul de accesorii din noduri şi împletituri, căţărarea pe panou de escaladă şi concursuri de skate-board.

Cine cântă

DJ timişorean cu rădăcini hunedorene, K-lu este pentru a treia oară invitat la festival. "Ţinând cont că e a şaptea ediţie, e în aer liber şi a făcut posibilă prezenţa unor nume mari din zona electronică, pentru mine este cam cel mai important festival de muzică electronică din ţară," declară acesta. Vineri, festivalul începe în forţă, cu Dj K-lu şi Limun, maeştri în turntablism.
Pe lângă deja cunoscuţii publicului local - Leizaboy, Rapala, KJK, Injektah - vin şi nume cu rezonanţă, dar şi nume noi.

Freestylers sunt consideraţi de organizatori reprezentanţi semnificativi ai muzicii electronice londoneze. Ei vor performa alături de MC SirReal sâmbătă, după Ludmilla (Ungaria), una dintre cele mai apreciate prezenţe feminine de pe scena internaţională electro şi breakbeat.

Lista continuă cu S.P.Y (Brazilia), Kito (Australia) şi românii Mesmer, Dudawles, 3p&Alex Chronic, care vor concerta pe scena principală.

Pe scena intitulată „Mashup", se ascultă în prima seară funk şi hip hop. Pasionaţii genurilor îi vor putea întâlni pe Specii, Rapala, Undoo, DJ Phla& Tabac feat. Pietonu', şi Injektah, pentru ca sâmbătă să se dezlănţuie house-ul, electro, techno şi dub-techno, cu ajutorul celor de la Setilla, Whiteroly, Burner Green şi Ready Mate. Evenimentul este organizat de Asociaţia Culturală „Urban Vision" din Deva.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite