Actorul Ioan Strugari a murit pentru că organismul nu a răspuns tratamentului. Familia şi colegii se pregătesc de ultimul drum GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Boala agresivă care îl chinuia pe actor nu a putut fi învinsă de medici prin medicamentaţie, astfel că mielita s-a extins de la măduva spinării la întreg trunchiul cerebral. Astăzi, prietenii, fanii şi colegii cinstesc memoria lui Ioan Strugari la Teatrul Naţional din Timişoara. Un banner cu chipul actorului a fost afişat pe clădirea în care, în ultimii cinci ani, Ioan Strugari şi-a petrecut o mare parte din viaţă.

Surse din rândul medicilor de la Spitalul Judeţean din Timişoara spun că Ioan Strugari a murit după ce boala s-a extins de la măduva spinării la trunchiul cerebral, astfel că şansele de supravieţuire deveneau tot mai mici. Practic, specialiştii au stabilit că medicamenţia nu a fost suficient de puternică pentru "mielita transversă progresivă". În plus, au avut greutăţi în a stabili medicamentaţia, pentru că nu nimeni nu le-a spus modul în care actorul s-a îmbolnăvit.

CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE CU IOAN STRUGARI PE SCENĂ

Actor al Teatrului Naţional din Timişoara mort în urma unui stop cardio-respirator

Ioan Strugari îşi petrecea vacanţele de vară la Bistriţa

Astăzi, timp de mai multe ore, prietenii, colegii, familia şi apropiaţii actorului vor putea să îi cinstească memoria la Teatrul Naţional din Timişoara, în Holul cu Coloane. "Am decis să îi cinstim memoria dragului şi iubitului nostru coleg pentru că a avut un rol important şi un loc special în inimile noastre. El punea pasiune în tot ce făcea. Avea şanse să ajungă un actor celebru. Se simţea focul pasiunii în el", a spus Ioan Rizea, directorul adjunct al Teatrului Naţional din Timişoara.

CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE DE ASTĂZI

La Holul cu Coloane sunt aşteptaţi astăzi mai mulţi actori şi de la celelalte teatre din oraş, respectivi colegi de facultate ai lui Ioan Strugari. Pe faţada Operei a fost pus deja un banner cu chipul lui Ioan Strugari, care evocă devotamentul tânărului faţă de teatru şi cultură. Familia a decis ca actorul să fie înmormântat miercuri în Timişoara, urmând ca punctul de plecare spre înmormântare să fie Teatrul Naţional din oraş.

image

„Ioan a visat de mic să facă teatru. Noi am încercat să îl facem contabil, dar el a visat toată copilăria la scenă şi la lumina reflectoarelor. Iniţial ne-a făcut pe plac şi s-a apucat de facultate, astfel încât la final ar fi urmat să devină economist. Pe parcurs şi-a dat seama că asta nu e menirea lui şi noi i-am acceptat demisia. Am vrut un viitor strălucit pentru el. Când am venit petru prima oară la Timişoara şi l-am văzut pe scenă mi-au dat lacrimile. Locul lui era pe scenă. Era făcut pentru aşa ceva", a spus Ioan Strugari, tatăl actorului.

Citeşte şi alte materiale scrise de jurnalistul Gerhald Ernst pe blogul acestuia!

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite