Activitate paralizată în Gara de Nord. Trenurile nu au circulat două ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 100 de trenuri au fost oprite în judeţul Timiş între orele 7 şi 9 din cauza unei greve de avertisment decisă de sindicate aseară. Cei care au dorit să renunţe la călătorie şi-au primit banii înapoi.

Sindicaliştii din CFR au decis aseară să intre în grevă de avertisment nemulţumiţi de dispariţia contractului colectiv de muncă şi ameninţă că următorul pas va fi greva generală dacă nu li se rezolvă problemele. Astfel, de la ora 7. Niciun tren nu a mai plecat din Gara de Nord, însă trenurile de viteză care soseau în Timişoara li s-a permis să intre în gară.

Sâmbătă şi duminică nu se mai plăteşte dublu, iar veniturile ceferiştilor s-a diminuat considerabil. Sporurile de noapte s-au redus şi ele la 15 la sută. Noi am renunţat deja la tichetele de masă şi la alte sporuri. Conform legii este penultimul pas spre greva generală”, a spus Petre Stoian, liderul Sindicatului Mişcare-Comercial din Timişoara.

Timp de două ore, pe toată Regionala CFR Timişoara au fost oprite 47 de trenuri care urmau să plece şi 40 care soseau. Cu toate astea, au fost lăsate să intre în Gara de Nord trenurile de viteză de la ora 7.56 de la Bucureşti şi 8.28 de la Iaşi. Călătorii au reacţionat diferit la aflarea veştii că vor avea de aşteptat în gară din cauza grevei. Cei care doreau să renunţe la călătorie au putut să îşi recupereze banii de la casieriile din gară.



Două ore în personalul de Lugoj

Cei mai afectaţi au fost cei din personalul Timişoara-Buziaş-Lugoj, care ar fi trebuit să plece la ora 7.01. “Am stat două ore în tren. E rău că nu am fost informaţi de grevă. Trebuia să ajung la servici, dar mi-am sunat şefii şi i-am anunţat de întârziere”, a spus Ana Kovacs.

Eu am lucrat 40 de ani la CFR şi nu am făcut greve. Dar îi înţeleg pe cei de acuma. E dreptul lor să protesteze. Am o mică afacere la Sacoşul Mic, trebuia să ajung la ora 8, dar acum nu se supără nimeni de întârziere”, a declarat Laurenţiu Grădinaru.

Trebuie să ajung la Făget. Am plecat de la ora 6 de acasă. Sunt şi bolnavă. Mă deranjează această grevă”, a afirmat Elena Oneţ.

În Gara de Nord s-au aflat 12 trenuri, care aşteptau ora 9.00 pentru a putea pleca spre destinaţii. După greva de avertisment, trenurile s-au pus în mişcare una după alta la o distanţă de zece minute.




image
image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite