Acţiune de simulare a unei situaţii reale de căutare-salvare cu paramotorul, în apropierea Timişoarei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În localitatea Giroc, pe albia Timişului până la Podul C.F.R. din localitatea Şag, are loc astăzi o simulare a unei intervenţii în domeniul situaţiilor de urgenţă.

Zona de căutare este calculată de specialişti şi cuprinde ca obiective: albia râului Timiş, pe o distanţă de 10-15 km, pădurea din vecinătatea comunei Giroc (aprox. 2.000 hrctare) şi terenurile agricole din vecinătate. Zona de decolare - aterizare a paramotorului se află la ieşirea din comuna Giroc, în proximitatea terenului de fotbal.

La operaţiune sunt invitate să participe toate forţele specializate în acţiuni de căutare-salvare: Formaţiunea de Intervenţie Rapidă pe Bază de Voluntariat “SALVO” din cadrul Primăriei Timişoara, Secţia de Motoparapantă a C.S. Universitatea Timişoara cu invitaţi din Serbia şi Ungaria, Serviciul voluntar pentru situaţii de urgentă din cadrul Primăriei Giroc, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Banat” al judeţului Timiş, Poliţia Timiş, Cercetaşii României, Asociaţia Timişoara Bikers, precum şi echipa sportiva ATV Timişoara.

Deşi este o simulare a unei situaţii reale de căutare-salvare, această acţiune doreşte să demonstreze utilitatea paramotorului în cazul operaţiunilor aeriene de căutare-salvare, fiind o competiţie sportivă, cele mai bune interventii aeriene fiind premiate.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite