Timişoara: (UPDATE) Acţiune în forţă a trupelor speciale într-o zonă controlată de romi (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful Poliţiei Timiş a dirijat „mascaţii”, care au luat pe sus patru tineri din localitatea Uliuc suspectaţi că au bătut şi tâlhărit doi copii şi pe tatăl lor.

CITEŞTE PE ACEEAŞI TEMĂ:

Timişoara a ajuns Micul Bronx cu voie de la Poliţie (SONDAJ)

Şeful Poliţiei Timiş: „Ameninţările cu pistolul sunt un nimic”

Noapte însângerată cu lovituri de cuţit

Război între arabi în Piaţa Unirii

Cei patru romi reţinuţi joi seara de poliţişti au fost eliberaţi, azi dimineaţă, după ce au fost anchetaţi de poliţiştii timişoreni. Ei nu au fost duşi de poliţişti la arestare, pentru că romii au reuşit să pună la loc, în maşina victimei, banii şi lănţişorul de aur furaţi, înainte de sosirea mascaţilor. "Ei sunt cercetaţi acum pentru furt", a spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş, subinspectorul Marinela Apostolache.  

Scandalul a debutat joi seara când un tânăr de 21 de ani şi fratele lui de 13 ani au rămas fără benzină în maşină, pe o strada principală, controlată de romi, în localitatea Uliuc, aflată la 15 kilometri de Timişoara.

Au bătut copiii sub ochii tatălui lor

„Am vrut să plec după benzină, dar romii l-au bătut pe fratele meu, care a rămas în maşină. Apoi m-au băutut şi pe mine”, a spus Dan Radu, care a cerut ajutorul tatălul său. Ioan Radu, de 45 de ani, a venit în ajutorul fiilor săi, însă romii i-au băutut copiii sub ochii lui, apoi l-au atacat şi pe el. Omul a sunat la 112. „Mi-au băutut copilul cel mic. De fiecare dată m-am dus la Poliţie să depun plângere. Dar acum m-am dus acolo, că îmi era frică pentru copii”, spune tatăl disperat. Copilul de 13 ani a fost internat la Spitalul Judeţean din Timişoara.

Poliţia din sat a fost depăşită

Trupele speciale ale Poliţiei Timiş au intervenit după două ore, când poliţiştii din localitate nu au mai putut face faţă romilor. Ei nu au intervenit decât la ordinul şefului IPJ Timiş, comisarul şef Săndel Palade, care le-a ordonat să pună cătuşe pe mâinile romilor.

Pirandele au folosit bebeluşi pentru a impresiona

Patru tineri au fost reţinuţi de mascaţi şi urcaţi în dube, sub o ploaie de înjurături şi blesteme a femeilor cu copii în braţe. „Se pare că bărbatul a fost tâlhărit. I s-au luat 800 de lei şi un lănţişor de aur”, a spus comisarul şef Săndel Palade.

ORA 10.00: Romii reţinuţi au fost eliberaţi (UPDATE)

Cei patru romi reţinuţi joi seara de poliţişti au fost eliberaţi, azi dimineaţă, după ce au fost anchetaţi de poliţiştii timişoreni.

Ei nu au fost duşi de poliţişti la arestare, pentru că romii au reuşit să pună la loc, în maşina victimei, banii şi lănţişorul de aur furaţi, înainte de sosirea mascaţilor.

"Ei sunt cercetaţi acum pentru furt", a spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş, subinspectorul Marinela Apostolache. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite