VIDEO Acțiune spectaculoasă pe zăpadă: clopot de aproape trei tone urcat în Domul Catolic din Piața Unirii GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Domul Catolic din Piața Unirii are un nou clopot în turul de nord. Reprezentanții Episcopiei Romano-Catolice din Timișoara nu au dorit să amâne din cauza vremii operațiunea de urcare a noului clopot.

Clopotul de aproape trei tone, care a fost turnat în Germania, a fost montat în amintirea sfântului Bogdanffy, născut în urmă cu un veac. Este cel de-al șaptelea clopot din catedrală și al doilea ca mărime. Acțiunea a avut loc conform programului și al autorizației emise de primărie, chiar dacă la Timișoara a nins în continu, iar Piața Unirii este acoperită cu un strat gros de zăpadă.



Nu avea rost să amânăm din cauza vremii, pentru că și așa se obțin autorizațiile foarte greru. Avem nevoie de autorizații speciale să intrăm cu macaraua în Piața Unirii. Oamenii sunt profesioniști, au lucrat în condiții și mai vitrege”, a spus Algren Erenberger, referent tehnic al Episcopiei Romano-Catolice din Timișoara.


GALERIE FOTO

La operațiune au luat parte opt persoane, dintre care doi speciliști veniți din Germania, de la firma care a realizat clopotul. Pentru început, macaraua a ridicat grinzile de metal pe care urma să fie așezat clopotul, apoi celelalte subansamble. “Astăzi am urcat clopotul, dar probabil că îl vom inaugura de abia pe marți. Mai avem mult de lucru sus în turn. Vechiul clopot a fost mutat un pic, pentru a face loc acestuia. Practic a trebuit să reamenajăm totul în turn”, a mai spus Erenberger.

Toată operațiunea a durat în jur de două ore, iar în ciuda ninsorii totul a decurs conform planului.

image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite