Absurdităţi din legea asigurării locuinţelor. Amenzile sunt dure, dar nimeni nu ştie cine trebuie să le aplice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O lege care îi obligă pe proprietarii de locuinţe să îşi asigure casele îi bulversează tocmai pe cei care trebuie să o aplice. Totul pleacă de la mai multe neclarităţi care arată că legea a fost făcută pe genunchi. 

Şeful Direcţiei Fiscale din Primăria Timişoara, Adrian Bodo, i-a solicitat prefectului de Timiş, Mircea Băcală, o întâlnire pentru a-i prezenta o serie de ambiguităţi care îl împiedică să aplice legea privind asigurarea obligatorie a locuinţelor. Potrivit actului normativ, cei care nu încheie asigurarea sunt amendaţi. Lăsând la o parte faptul că termenul de la care se aplică amenda nu este clar, Adrian Bodo susţine că legea nu precizează clar cine dă amenzile. „La unul din aliniate spune că amenzile sunt aplicate de primar, iar două aliniate mai jos vorbeşte de amenzile aplicate de Comisia de Supraveghere a asigurărilor”, a spus Adrian Bodo. 

Potrivit directorului, o altă absurditate se referă la proprietarii care şi-au încheiat o asigurare pentru locuinţă facultativă. „Aceştia nu figurează în baza de date a PAID-ului (Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor), deşi poliţa lor le acoperă daunele incluse în asigurarea obligatorie. Atunci sunt amendaţi, merg în instanţă şi câştigă, dar rezultă cheltuieli de judecată inutile. Cine le plăteşte aceste cheltuieli de judecată?”, a mai spus Bodo, care încearcă să găsească răspunsuri de la reprezentanţii Guvernului. 

Vezi alte neclarităţi din lege, dar şi cum pot fi ele clarificate, mâine în Adevărul

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite