Timişoara: Absolvenţii din Banat vor cariere de elită în multinaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un studiu realizat pentru Continental AG arată că 26,4 de procente din studenţii români ar prefera să lucreze într-o companie de dimensiuni mijlocii, iar 22 la sută, pentru o companie multinaţională.

Doar 7,2 procente ar opta pentru a lucra într-o afacere de familie. 53,9% dintre cei intervievaţi spun că, dacă ar trebui să aleagă o multinaţională, ar face-o pentru a avea şanse mai mari de evoluţie în carieră, în timp ce 24,8 procente ar face-o pentru un câştig mai mare. „Tinerii îşi doresc să lucreze în multinaţionale, pentru că sunt structuri bine definite şi în care e mai uşor să se integreze”, explică Adriana Blagoiev, manager în firma de recrutare Manpower.

Globalizare

Lucian Lauritz are 25 de ani, iar în ultimii doi ani s-a specializat ca inginer software în compania ACI Worldwide, din Timişoara. Compania l-a atras iniţial printr-un pachet salarial atractiv, prin beneficiile suplimentare oferite, dar şi prin modelul de organizare. „În compania în care lucrez, simt că fac parte dintr-o organizaţie globală”, a explicat Lucian.

Emanuela Vasilescu are 24 de ani, a început să lucreze încă din timpul studenţiei şi a ales o firmă mică pentru că voia să îmbine facultatea cu jobul. Oferta de la Soft Build a atras-o repede. „Lucrez de drag pentru că mediul este unul plăcut şi mereu apar proiecte noi. Cunosc oameni şi clienţi noi”, a spus Emanuela.

image



Angela Boarteş s-a lansat în lumea afacerilor încă din timpul studenţiei. „Ca angajată munceam mult, şi, ca fată, în domeniul IT, trebuia mereu să conving că sunt capabilă. Din poziţia mea, văd toate etapele unui proiect, iar bucuriile oferite de succesul propriei afaceri sunt pe măsura muncii”, a explicat Boarteş.

image



Potrivit timişorencei, odată cu recesiunea, au venit şi etape grele, mai dificile chiar decât cele de la începutul afacerii. „Marea problemă în a avea propria afacere este că, atunci când nu ai bani de salarii, trebuie să îi aduci de acasă”, a spus Boarteş.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite