A şaptea ediţie de Simultan, la Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iniţiat de un grup de artişti, festivalul Simultan s-a născut ca un proiect care are scopul de a crea o platformă pentru proiecte culturale contemporane care folosesc tehnologia ca mediu artistic de exprimare. Experimentul îşi propune să întreţină şi să stimuleze modalităţile creatoare ale celor mai moderne viziuni de înregistrare a realităţilor culturale în arta contemporană.

festivalul se va ţine în perioada 6-8 octombrie. Tema celei de-a şaptea ediţii a festivalului Simultan îşi doreşte să exploreze posibilităţile şi limitele imaginarului. Atât în ceea ce priveşte criteriile de selecţie pentru video-urile care urmează să fie prezentate, cât şi în structura activităţilor festivalului, organizatorii sunt interesaţi de felul în care circumstanţele reale ale lumii în care trăim determină formele pe care le ia imaginarul.

Organizatorii doresc să aducă în discuţie imaginarul care se opune efectului halucinogen al fanteziei ca evadare sterilă dintr-o realitate tot mai oprimantă. Se doreşte reflectarea asupra imaginarului ca fiind un mijloc esenţial în educaţie, ca fiind un motor al unei creativităţi cu rezultate concrete, un plan de schimbare, un instrument de inventare a unor lumi posibile.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite