Ghizelei Gabor a plimbat porcina prin spitalele timişorene până a murit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mulţi dintre pacienţii care ajung în spitalele din Banat poartă măşti de protecţie, la fel ca şi medicii
Mulţi dintre pacienţii care ajung în spitalele din Banat poartă măşti de protecţie, la fel ca şi medicii

Moartea Ghizelei Gabor a născut dispute între spitalele din Timişoara, nicio unitate medicală nu îşi asumă vina pentru erorile medicale.

Ghizela Gabor s-a prezentat la Spitalul Judeţean cu febră şi de acolo a fost trimisă la „Victor Babeş”.  Surse din Spitalul de Pneumoftiziologie şi Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara spun că femeia a venit la spital în data de 4 decembrie cu simptome febrile şi probleme de respiraţie. Aici a fost consultată şi i s-au recoltat probe de sânge.

În acelaşi timp, se făceau şi aranjamentele ca femeia să fie trimisă la Spitalul Municipal, pentru că avea probleme serioase de respiraţie, iar la „Victor Babeş” nu există un aparat de ventilaţie mecanică. „Un asemenea aparat este foarte scump”, a spus Dorin Vancea, directorul spitalului „Victor Babeş”.

Complicaţii pulmonare

Ghizela Gabor a ajuns la Spitalul Municipal. „A făcut stop respirator şi a fost intubată imediat”, a spus Octavian Creţu, managerul spitalului. Starea femeii s-a înrăutăţit datorită unor complicaţii. A făcut bronhopneumonie şi i-au fost afectate alveolele pulmonare, după care a apărut o infecţie în organism. Femeia a respirat artificial tot timpul şi a fost tratată pentru complicaţiile care au apărut, până în momentul decesului, în 14 decembrie. Cu două zile înainte de a muri Institutul Cantacuzino a confirmat că femeia este infectată cu virusul AH1N1. Managerul Spitalului Judeţean Gheorghe Nodiţi nu a putut fi contactat, din cauza şedinţelor, iar purtătorul de cuvânt a refuzat să dea informaţii până la închiderea ediţiei.

Cifre

60 de mii de euro costă ventilatorul necesar la secţia de Terapie Intensivă de la „Victor Babeş“.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite