AVERI DIN PRIMĂRIE Doamna Ciuhandu: jumătate de milion de lei, profit de la firma de arhitectură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciuhandu Anamaria a câştigat aproape jumătate de milion de la firma de arhitectură
Ciuhandu Anamaria a câştigat aproape jumătate de milion de la firma de arhitectură

Averile angajaţilor Primăriei Timişoara sunt încă ţinute la secret, deşi termenul limită de depunere este astăzi. Ioan Cojocari, secretarul Primăriei Timişoara, este printre cei care nu şi-au depus încă declaraţiile de avere. Din conducerea Primăriei Timişoara, doar primarul Gheorghe Ciuhandu şi viceprimarul Sorin Grindeanu şi-au afişat veniturile.

În fiecare an, data de 15 iunie este termenul limită pentru depunerea declaraţiei de avere cu veniturile obţinute în anul anterior. Dintre şefii din Primăria Timişoara, doar primarul Gheorghe Ciuhandu şi viceprimarul Sorin Grindeanu şi-au scos averile la vedere. Documentul arată că, în 2010, primarul Gheorghe Ciuhandu, recunoscut că pozează în sărac şi cinstit, a obţinut din salariu 98.282 de lei, comparativ cu 97.934, cât a obţinut în 2009. Declaraţia de avere mai arată că primarul nu a făcut achiziţii de terenuri, case sau maşini, dar a reuşit să pună „la saltea” 9.000 de euro. Primarul a mai câştigat 5.000 de lei din chirii, dar veniturile familiei Ciuhandu a mai câştigat 481.000 de lei din dividendele obţinute în 2007, 2008, 2009 şi parţial în 2010, de soţia primarului, care deţine firma S.C. Bauplan SRL, al cărei administrator este Ciuhandu Junior. 

Nu-i pasă de termenul limită



Potrivit declaraţiei de avere a lui Sorin Grindeanu, viceprimarul a cumpărat în acest an un teren şi o casă, dar s-a ales şi cu un credit de 20.000 de euro, scadent în 2013. Documentul mai arată că Grindeanu a încasat din salariu un venit de 85.736 de lei. Secretarul Ioan Cojocari îşi menţine încă averea la secret. Cojocari nu s-a grăbit să-şi facă publică averea. „Nu o pun astăzi, nu am timp. Mă amendează, asta e. Am depus-o la noi la personal, dar probabil e procedură multă. Am câştigat mai mult, restul nu mi-am cumpărat nimic”, a declarat Cojocari pentru ADS Timişoara. Dintre funcţionarii publici, doar doi şi-au depus declaraţiile de avere pe site, iar dintre consilierii locali, doar unul şi-a făcut publice veniturile. Surse din Primăria Timişoara susţin că declaraţiile de avere care urmează să fie publicate vor scoate la iveală lucruri extrem de interesante.

image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite