AVERILE DIN JUSTIŢIE Vilele, maşinile şi salariile judecătorilor timişoreni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultimile declaraţii de avere ale magistraţilor timişoreni prezintă veniturile din 2009, an în care salariile încă nu erau ciuntite, iar magistraţii câştigau suficient de bine. Documentele mai arată şi că unii judecători au averi impresionante, iar alţii nu au reuşit să adune nimic.

Un judecător francez a venit la sfârşitul anului trecut pentru două săptămâni la Timişoara într-un schimb de experienţă. Cu această ocazie, judecătorul a vorbit şi despre veniturile unui magistrat francez. „Salariul unui judecător din Franţa este de aproximativ 3.000 de euro. Ulterior, după 10-15 ani de muncă, ajunge la 4.000 de euro şi înainte de pensie creşte la 6.000 de euro”, a spus Charles Tellier, judecător de instrucţie  în Cherbourg, Normandia. Veniturile judecătorilor timişoreni, nu ating 6.000 de euro lunar nici înainte de pensionare, dar comparative cu cât produce România magistraţii sunt o categorie privelegiată din punct de vedere al veniturilor.

Ultimele declaraţii de avere arată cât au câştigat magistraţii în 2009, ce terenuri şi maşini au în proprietate, dar şi care sunt datoriile către bănci, iar în unele cazuri, creditele ating zeci de mii de euro. Sunt însă şi judecători mai săraci, care nu au nici avere, dar nici datorii.

Urmăreşte timisoara.adevarul.ro pentru a vedea o analiză a declraţiilor de avere pe fiecare instanţă în parte, dar şi care sunt judecătorii îngropaţi în datorii, putred de bogaţi sau fără nimic în proprietate.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite