AUDIO EXCLUSIV Cum se vând angajaţii Primăriei Timişoara: „Mai o sticlă de whisky, mai un frate angajat diriginte de şantier”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Neagoe a organizat o conferinţă de presă în casa de un milion de euro scoasă la licitaţie de bancă. Foto: Sebastian Tătaru
Sorin Neagoe a organizat o conferinţă de presă în casa de un milion de euro scoasă la licitaţie de bancă. Foto: Sebastian Tătaru

Omul de afaceri Sorin Neagoe, patronul unui adevărat „imperiu” imobiliar până la o afacere păguboasă cu mafia imobiliară, continuă seria dezvăluirilor legate de corupţia din Primăria Timişoara. Dezvoltatorul a arătat ce atenţii trebuie date la primărie pentru a nu fi blocat. 

AUDIO Afacerist trimis la fata lu' tata: „Uite, fata mea e notar stagiar, e tânără. Te rog, dacă nu ai alte obligaţii, vinde apartamentele prin ea"

Ptronul Italrom, Sorin Neagoe, ajuns în faliment după ce a cumpărat un teren furat cu acte false de la Primăria Timişoara rupe tăcerea şi dezvăluie un mecanism ştiut de toată lumea, dar spus numai neoficial, pe la colţuri. Mai întâi omul de afaceri a spus că unul din primii patru oameni din Primăria Timişoara i-a cerut şpagă două apartamente pentru a debloca un proiect pe bulevardul Take Ionescu.

EXCLUSIV Patronul imperiului imobiliar Italrom demască mafia din primărie. Vizat e "un om din primii patru"

Cine e "boss-ul" din Primăria Timişoara care a cerut şpagă două apartamente? "E unul din primii patru"

Neagoe nu a vrut să dea nume, dar a oferit suficiente indicii pentru a se înţelege despre cine este vorba. Fără să dea apartamentele şi blocat în toate proiectele imobiliare aflate în derulare, Neagoe a intrat în faliment. Întrebat dacă regretă că nu a dat acele apartamente, omul de afaceri lasă să se înţeleagă că îi pare rău că nu a făcut acest gest. „Prieteni cu care am vorbit mi-au spus că am fost prost pentru că aşa merge treaba la noi. Eu înainte împrumutam pe oricine şi toată lumea îmi zicea bună ziua, cutare, cutare. Acum mi se închid toate uşile şi dacă cer la cineva 100 de lei îmi zice că nu are”, a spus Neagoe. 

„Am încercat să supravieţuiesc”

Întrebat dacă în relaţia cu primăria, cineva i-a cerut mită şi dacă a oferit, Neagoe a răspuns. „S-au solicitat aşa, treburi minore să nu stea actele că stau 30 de zile şi după 30 de zile îţi zice că mai trebuie ceva, completezi, mai trec 30 de zile şi tot aşa. Mai trebuie câte o sticlă whisky, mai le angajezi fratele sau fiul ca diriginte de şantier. Treburi de genul ăsta am mai făcut că am încercat şi eu să supravieţuiesc”, a mai spus Neagoe. 

Tăcere la primărie

În ciuda dezvăluirilor legate de corupţia din Primăria Timişoara, care nu vin de la oricine, ci de la unui din cei mai puternici dezvoltatori de pe piaţă, oficialii instituţiei de pe CD Loga nu au avut încă nicio reacţie. Imediat după declaraţiile lui Neagoe, primarul a fost contactat, dar a spus că nu ştie nimic, fiind plecat în Germania. Edilul a spus că va oferi un punct de vedere vineri (ieri), lucru care nu s-a mai întâmplat. Pentru corecta informare a publicului, reacţia primăriei este extrem de importantă în acest caz. 

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite