ATENŢIE ŞOFERI! Poliţiştii comunitari cu normă la amenzi vor avea atribuţii şi în trafic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sebastian Cornea, unul dintre agenţii concediaţi
Sebastian Cornea, unul dintre agenţii concediaţi

Foşti poliţişti comunitari au au rupt tăcerea şi au dezvăluit recent că şefii lor le impun o normă de amenzi. Poliţia Comunitară din Timişoara devine Poliţia Locală. Foştii gardieni publici, în prezent poliţişti comunitari, vor deveni de luna viitoare poliţişti locali. Schimbarea le dă poliţiştilor puterea să acţioneze şi în trafic.

Pe siteul Primăriei Timişoara a fost afişat recent proiectul care se referă la transformarea Poliţiei Comunitare în Poliţie Locală. Măsura are la bază Legea Poliţiei Locale din 2010. „Poliţia Locală se înfiinţează în scopul exercitării atribuţiilor privind apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice”, arată referatul postat pe siteul primăriei.

O noutate absolută este că noua lege le sporeşte puterea agenţilor comunitari. Dacă până acum, aceştia aveau competenţe de a acţiona doar pe trotuare sau spaţii verzi, de luna viitoare vor putea interveni şi în trafic pentru dirijarea circulaţiei sau pentru parcări.

Un nou director executiv adjunct



Potrivit organigramei, anexă la proiect, la noua Poliţie Locală vor lucra 322 de oameni dintre care 16 sunt şefi. De asemenea, Poliţia Comunitară era condusă până acum de un director executiv, Doru Spătaru şi un director executiv-adjunct, Dorel Cojan. Noua organigramă mai prevede un post de director adjunct, care să se ocupe de Serviciile Pază şi Obiective şi Financiar, Contabilitate şi Achiziţii Publice. De asemenea, noul director adjunct va avea în subordine şi Biroul Logistic Administrativ.

Organigramă Poliţia Comunitară
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite