Faptele de corupţie care "zguduie" Garda Financiară Timiş: şpaga şi şantajul au băgat comisari după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistrații Judecătoriei Timișoara au decis aseară să-l aresteze pentru 29 de zile pe comisarul Gărzii Financiare Timiș, Ioan Mureșan. Avocații acestuia susțin că este o decizie abuzivă. Mureșan nu este singurul angajat al Gărzii Financiare Timiș care a trecut prin arest. Fostul șef și prieten al lui Mureșan, Ionel Olari, a fost și el arestat, dar acum este liber.

Citiţi şi:
Şeful fiscului este acuzat de influenţarea martorilor

Şeful Finanţelor a fost arestat în cazul Radisson şi e acuzat de fapte de corupţie

Păgubiţii Radisson cer „decapitări

Procurorii DNA Timișoara au descins în urmă cu două zile la sediul Gărzii Financiare, unde au avut un mandat de percheziție pentru comisarul Ioan Mureșan. Acesta a fost reținut și acuzat de șantaj asupra reprezentanților unei firme din Timișoara. Potrivit procurorilor DNA, comisarul ar fi făcut un control la o firmă din Timișoara, ocazie cu care a descoperit mai multe nereguli pentru care amenzile erau cuprinse între 8.000 și 10.000 de lei și suspendarea activității. „În realitate, Mureşan Ioan a efectuat acest control în mod formal şi superficial pentru a o determina pe o persoană apropiată denunţătorului să restituie unei alte persoane, cunoştinţa lui Mureşan Ioan, o datorie în sumă de 7.000 de lei”, arată procurorii DNA.

"O soluție abjectă"

Pentru aceste motive, Mureșan a fost propus la arestare preventivă. În fața judecătorului, comisarul a spus că nu este un bandit, că are un CV impecabil, că activitatea sa profesională i-a fost apreciată la cel mai înalt nivel și că a reprezentat România în calitate de observator FRF. De la terminarea ședinței și până la pronunțarea sentinței, Ioan Mureșan a fost liber, expirându-i mandatul de reținere. Cu toate acestea, magistratul a decis să îl aresteze pentru 29 de zile pe Mureșan, care a fost dus în arestul Poliției Timiș. „Este o soluție abjectă și mizerabilă care nu are nicio legătură cu realitatea”, a spus avocatul comisarului, Florin Kovacs.


Olari și afacerea Radisson

Un alt nume „greu” din Garda Financiară care a cunoscut răcoarea celulei este fostul comisar-șef și director al Direcției Generale a Finanțelor Publice, Ionel Olari. Acesta a fost arestat în dosarul Radisson, fiind acuzat că a beneficiat de excursii și de sume de bani plătite de escrocii Radisson, Andreas Nadasdy și Ciprian Nistor, sub forma unor contracte de publicitate.

image



După o perioadă de stat în arest, Ionel Olari a fost eliberat, și a reocupat un post la Fisc. Între timp a fost trimis în judecată împreună cu alte persoane implicate în escrocheria Radisson. Surse din cadrul dosarului, care se judecă la București, au mărturisit că Nadasdy, care l-a „turnat” pe Olari, a făcut o declarație-șoc în instanță, mărturisind că declarațiile date în faza de urmărire penală, sunt declrarații făcute la presiunea procurorului de caz. Această situație l-ar putea avantaja pe Olari, care între timp s-a reîntors la Fisc, unde ocupă un post de consilier.

Citeşte şi alte detalii interesante despre cea mai mare escrocherie din Vestul României:

Timişoara: Escrocii care au dat cea mai mare ţeapă imobiliară din Vest au stat la masă cu magistraţi 

Timişoara: Escrocii care au dat cea mai mare ţeapă imobiliară din Vest au fost ajutaţi de şeful Gărzii Financiare 

Timişoara: Cea mai mare ţeapă imobiliară din Vestul României în 50 de volume de dosar DNA 

EXCLUSIV Amendă record pentru avocatul unui arestat în cea mai mare escrocherie imobiliară din Vestul României 

EXCLUSIV Cea mai mare escrocherie imobiliară din Vestul României

image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite