ANALIZĂ Copii cu probleme psihice lăsaţi să moară la internat, departe de casă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Directorul Petre Lascău recunoaşte problemele
Directorul Petre Lascău recunoaşte problemele

Majoritatea elevilor Şcolii de Arte şi Meserii "Gheorghe Atanasiu" din Timişoara provind din familii sărace şi au probleme psihice. În ciuda acestor dezavantaje, statul şi nici măcar şcoala nu le poate asigura protecţie şi siguranţă. Cel mai bun exemplu îl reprezintă moartea unui elev în internatul şcolii, iar drama se poate repeta oricând.

Tânărul de 19 ani care a fost găsit mort, joi dimineaţă, în internatul Şcolii de Arte şi Meserii „Gheorghe Atanasiu" din Timişoara, unitate în care elevul învăţa cum să devină un bun croitor, ascunde o poveste grea. Băiatul era cunoscut de profesori drept o persoană cu probleme psihice serioase, care în repetate rânduri a încercat să îşi facă rău atât lui, cât şi colegilor. Grav este că în şcoală mai există şi alţi tineri cu asemenea probleme şi oricând se poate produce o nouă dramă.

„A venit şi ne-a spus în repetate rânduri că are momente în care vrea să pună mâna pe cuţit sau pe topor şi să facă rău colegilor şi profesorilor. Pe urmă, situaţia s-a înrăutăţit. Băiatul a ajuns să spună că nu mai suportă pe nimeni şi că nu îşi înţelege rostul. L-am trimis la psihiatrie, a cerut chiar el ajutorul, unde a primit medicaţie de specialitate şi s-a liniştit. O lungă perioadă a fost foarte trist", a spus Adriana Bobovici, medicul Şcolii de Arte şi Meserii „Gheorghe Atanasiu" din Timişoara.

Directorul Petre Lascău recunoaşte problemele

Şi directorul şcolii cunoaşte problema, dar spune că nu are ce să facă. „Majoritatea elevilor noştri au probleme de natură psihică. Noi îi consiliem, însă nu putem face poliţie în şcoală. Ei vin aici ca să înveţe o meserie, de bucătar sau croitor, iar după ore au libertatea să facă ce vor. Atât poliţiştii, cât şi noi am deschis o anchetă, însă singurul vinovat pentru moartea elevului e chiar victima. Vom acorda mai mare importanţă asistenţei psihologice", a spus Petre Lascău, directorul şcolii.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite