ADP şi Poliţia Locală iau „gheara” de pe maşinile urcate pe trotuar. Parcarea va fi permisă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişorenii care au parcat pe trotuar au fost obligaţi să plătească amendă
Timişorenii care au parcat pe trotuar au fost obligaţi să plătească amendă

Primarul Gheorghe Ciuhandu a anunţat că primăria intenţionează se permită parcarea pe trotuar în zonele în care spaţiul permite acest lucru. Comisia de Circulaţie întrunită astăzi, ia în discuţie această posibilitate.

UPDATE: Comisia Locală a decis astăzi să se monteze indicatoare şi să se marcheze trotuarele din zonele în care rămâne suficient spaţiu pentru pietoni.

Hotărârea de Consiliu Local prin care parcarea pe trotuar era interzisă a iscat un scandal de amploare în Timişoara. Prefectul de la vremea respectivă, Ovidiu Drăgănescu, susţinea că hotărârea este ilegală pentru că în Codul Rutier parcarea pe trotuar este permisă dacă rămâne suficient spaţiu pentru pietoni, iar o decizie locală nu poate intra în contradicţie cu o lege dată la nivel naţional. Primăria a primit însă câştig de cauză şi amenzile pentru cei care au parcat pe trotuar au curs din 2007 şi până acum. Mai mult decât atât şoferii s-au ales şi cu roţile blocate. Primarul a anunţat că municipalitatea intenţionează să permită accesul pe trotuar, iar în locul în care spaţiul permite acest lucru se vor face marcajele de care este nevoie. Comisia de Circulaţie întrunită astăzi va face un plan cu trotuarele pe care se poate parca.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite