4600 de kilometri pe motocicletă pentru Poli

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un suporter timişorean a făcut a doua deplasare europeană a alb-violeţilor în acest sezon pe două roţi. Ionuţ Lădariu, împreună cu soţia sa, şi-au petrecut o parte din concediu călătorind spre Manchester şi înapoi pe motocicletă.

Cele două mari pasiuni ale tânărului bănăţean, motocicleta şi Poli Timişoara, au fost „inoculate” de bunicii săi. „Pasiunea pentru motoare vine de la bunicul meu, care a fost motocilist şi mergea la mare cu motorul în anii ’50. Încă din liceu mergeam cu o motoretă cu pedale, cu care aveam voie înainte de 18 ani”, şi-a amintit Ionuţ. „Eu sunt polist de când mă ştiu, stau la trei minute de stadion, am crescut pe stadion. Bunica mea a lucrat la club vreo 30 de ani, până prin ’94 – ’95, făcea curăţenie. Când se tundea iarba, eu eram călare pe maşină, am petrecut mult timp timp pe stadion”, e explicat motociclistul pasiunea pentru alb-violet.

La doar 27 de ani, Ionuţ Lădariu este deja un experimentat motociclist, având la activ zeci de mii de kilometri parcurşi în întreaga Europă. „Aveam oricum o călătorie lungă în plan pentru vara asta, iar Anglia era o destinaţie pe care o vizam de mai mult timp. Când am văzut că Poli a picat cu Manchester City am zis gata, plecăm”, a punctat timişoreanul momentul în care s-a decis să facă această deplasare, imediat după tragerea la sorţi.

„Pregătirile n-au fost foarte lungi, pentru că motorul era în stare bună. Cauciucuri, plăcuţe de frână, ceva consumabile, de vize nu avem nevoie, deci n-a durat mult. Partea cu bugetul e mai delicată, ne-a costat cam 2.500 – 3.000 de euro cele 12 zile de excursie, benzină, cazări, mâncare şi drumuri”, a explicat Ionuţ.

11 zile pe drum

La două zile după meciul tur, soţii Lădariu au pornit spre Anglia. „Meciul a fost joi. Am plecat sâmbătă şi ne-am întors marţi, după aproape 11 zile. Am vrut să mergem prin Olanda, unde nu fusesem. Primele două zile am tras mai tare, 800 de kilometri în fiecare zi. Prima zi am ajuns în Germania, la Passau, iar a doua zi am ajuns la Bruxelles. Cu motorul faci distanţele lungi mai greu decât cu maşina, contrar opiniei generale, pentru că este mult mai obositor. În Londra am stat două zile la un prieten, asta pentru că a plouat, am fi vrut să stăm doar o zi”, a spus suporterul motociclist.

image

Drumul înapoi a fost mai dificil, în primul rând din cauze meteo. „La Manchester am ajuns în ziua meciului, ne-am cazat, iar a doua zi am plecat. Am plecat pe altă rută, pe la Hull, de unde am luat feribotul spre Rotterdam. Sâmbătă şi duminică am rămas la Amsterdam, iar luni dimineaţă am plecat înapoi. În ziua aia am ajuns până în Austria, la Linz. A doua zi aveam programat să ajungem acasă, cam 700 de km, însă ne-am oprit la Viena, pentru că ploua torenţial”, a povestit Ionuţ.

Primiţi ca prieteni

Motocicliştii plecaţi din Timişoara au ajuns în Manchester în ziua meciului şi au plecat a doua zi dimineaţa. Primul contact cu suporterii englezi a fost o surpriză. „Ne-am cazat, am lăsat motorul la hotel, iar la meci ajungeam din centru cu o linie specială de autobuz, care ducea doar la stadion. Era o coadă destul de mare, iar nevastă-mea m-a întrebat «sigur nu ne fac ăştia nimic?». Erau destui aşa cum sunt suporterii englezi, mari, raşi în cap, eu eram cu fularul şi tricoul cu Poli, dar mă gândeam «ce pot să ne facă?». Am urcat, am arătat biletul la şofer, iar când ne-am întors spre autocar, englezii au început să aplaude. M-am uitat în spate, mă gândeam că a urcat cineva după noi”, şi-a amintit Ionuţ.

image

Unii dintre ei fuseseră la Timişoara, erau extaziaţi de oraş. Au fost primii englezi pe care i-am auzit pronunţând corect numele oraşului. Ne-au întrebat dacă lucrăm în Anglia, iar când le-am spus că am venit de la Timişoara, ne-au întrebat cu ce avion am venit. Când le-am spus că am venit cu motorul, au rămas mască. Am întâlnit acolo mulţi Români din Anglia veniţi la meci, câţiva şi din Timişoara”, a mai spus tânărul bănăţean.

Şi la stadion soţii Lădariu au avut parte de o surpriză. „Eram îmbrăcaţi cu gecile de motor, iar stewarzii care ne-au controlat la intrarea în stadion, soţ şi soţie, erau şi ei motocilişti. Am stat vreun sfert de oră cu ei de vorbă, vroiau să ştie totul despre România, pentru o călătorie cu motorul în Europa de Est”, a povestit Ionuţ.

Chiar dacă Poli a pierdut acel meci şi a fost eliminată din cupele europene, fanul alb-violet ar face oricând o nouă deplasare externă pe motocicletă. „Aş merge oricând cu motocicleta în deplasare la meciurile lui Poli, însă trebuie să se nimerească într-o perioadă în care pot, şi cu serviciul, şi cu vremea”, a spus Ionuţ Lădariu.

Poţi afla AICI mai multe despre călătoriile familiei Lădariu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite