40 de kilograme de mercur confiscate de poliţie în urma unei descinderi în Timiş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În total au fost găsite nouă recipiente în care se aflau 40 de kilograme de mercur. Având în vedere că această substanţă prezintă pericol pentru populaţie, mercurul a fost ridicat de poliţişti şi transportat în vederea efectuării unor examene de laborator.

Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Timiş ştiau de mai multă vreme că la sediul unei societăţi comerciale din Jimbolia ar fi depozitată ilegal o cantitate mare de mercur. Cum mercurul este considerat o otravă puternică, mai ales că poate produce leziuni ale stomacului, intestinului şi rinichilor, iar în doze mari se poate ajunge şi la deces, poliţiştii au decis să organizeze o descindere.

În urma controlului efectuat, în incinta depozitului societăţii respective au fost găsite nouă recipiente în care se aflau aproximativ 40 de kilograme de mercur. Cu ocazia cercetărilor a reieşit faptul că mercurul era deţinut de administratorul societăţii respective, Ioan D., de 55 de ani, fapt pentru care acestuia i-a fost întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de substanţe toxice.

Citeşte şi alte materiale scrise de jurnalistul Gerhald Ernst pe blogul acestuia!

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite