21 de migranţi reţinuţi la graniţa de vest a României într-o singură zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele 21 de persoane au fost reţinute de poliţiştii de frontieră în timp ce încercau să intre ilegal în ţară. Migranţii doreau să ajungă în Europa de vest în căutarea unui loc de muncă. După ce au fost prinşi, migranţii au cerut statut de azilanţi în România.

Primul grup de migranţi a fost prins sâmbătă dimineaţa de poliţiştii de frontieră de la Moraviţa. Cu ajutorul aparaturii de termoviziune, au fost văzute patru persoane, care la reţinere nu aveau documente de identitate şi nu vorbeau limba română. Cei patru aveau cetăţenie afgană, cu vârste cuprinse între 20 şi 40 de ani. Şi poliţiştii de frontieră de la Lunga au depistat în zona de competenţă patru persoane care nu aveau documente de identitate şi nu vorbeau limba română.

Lucrătorii de frontieră au procedat la conducerea celor patru la sediul Poliţiei de Frontieră în vederea clarificării situaţiei. Cu această ocazie s-a stabilit că este vorba de trei cetăţeni marocani şi un cetăţean algerian. Câteva ore mai târziu, alte două persoane au fost depistate de către poliţiştii de frontieră de la Lunga, după ce au trecut ilegal frontiera din Serbia în România. În cauză cercetările continuă, urmând ca la finalizarea acestora, să se ia măsurile legale care se impun.

Şi la Sannicolau Mare au fost depistate patru persoane care nu aveau documente de identitate şi nu vorbeau limba română. Şi la Jimbolia au fost depistaţi migranţi, şapte la număr, dintre care trei algerieni, un tunisian, un libanez şi doi marocani, care au trecut ilegal frontiera din Serbia în România. În toate cele cinci cazuri poliţiştii de frontieră au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat. La finalizarea cercetărilor, o parte din migranţi au solicitat statut de refugiat, ei fiind predaţi Oficiului Român de Imigrări.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite