"Poli" Timişoara a intrat între cele mai bune 100 cluburi de fotbal din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rezultatele bune din anul 2009 au propulsat echipa alb-violetă în primele 100 cluburi din lume, potrivit statisticii efectuate de Federaţia Internaţională de Istorie a Fotbalului şi Statistică (IFFHS).

La 31 decembrie 2009, cu 128,5 puncte, "Poli" Timişoara ocupă locul 85 în topul amintit. Ca un fapt divers, pentru a releva calitatea rezultatelor obţinute în toamnă, să amintim că Şahtior Doneţk, echipa pe care FC Timişoara a eliminat-o din UEFA Champions League, a încheiat anul pe locul 4, în timp ce trupe pe ale căror terenuri formaţia noastră a remizat, ca Ajax Amsterdam şi VfB Stuttgart, ocupă poziţiile 30, respectiv 58. Altfel, în acest clasament, în spatele "Poli" Timişoara se află formaţii consacrate în Europa, precum Celtic Glasgow, Rapid Viena, Rubin Kazan, Bayer Levrkusen, Schalke 04, Tottenham sau Sampdoria, confrom site-ului oficial al echipei bănăţene.

Altfel, alb-violeţii se vor reuni luni, 11 ianuarie şi vor efectua două stagii de pregătire până la reluarea campionatului. Ambele cantonamente se vor desfăşura în Antalya, primul între 16 şi 27 ianuarie, al doilea între 30 ianuarie şi 12 februarie.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite