"Poli" Timişoara - Unirea Urziceni, un meci ca pentru o finală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cosmin Contra
Cosmin Contra

„Poli” Timişoara întâlneşte, astăzi, pe stadionul „Dan Pălinişanu”, echipa Unirea Urziceni. Singura victorie a bănăţenilor în faţa celor de la Urziceni a fost consemnată la chiar la primul meci dintre cele două echipe, în 2006.

Unirea Urziceni este una dintre cele mai incomode echipe ale Ligii I în ceea ce priveşte meciurile directe cu „Poli”. Bănăţenii nu au mai câştigat în faţa campionilor la zi de la primul meci direct din istorie. Acesta a avut loc în 2006, iar singurul gol al partidei i-a aparţinut senegalezului Gueye Mansour.
De atunci, duelurile cu ialomiţenii au lăsat deseori un gust amar, inclusiv în primăvara lui 2009, când echipa pregătită pe atunci de Dan Petrescu se impunea decisiv în lupta pentru titlu, cu 2-1 la Timişoara.

„Nu s-a schimbat jocul Unirii de la plecarea lui Dan Petrescu. Din punct de vedere al abordării jocului, sunt nişte automatisme create în timp. Cât a jucat cu Dan Petrescu, a fost construită pe un anumit stil de joc şi lucrurile se repetă. Din analiza celor trei jocuri pe care le-am făcut-o, este tot acelaşi joc pe care îl aveau şi cu Dan Petrescu. Cred că le convine şi un egal aici”, a declarat tehnicianul Ioan Ovidiu Sabău.

Contra, cu semnul întrebării


Singura dilemă a lui Ovidiu Sabău este dacă va începe, pentru prima dată în acest sezon cu Cosmin Contra, titular. Până acum, „Guriţă” a intrat în teren doar în repriza secundă,  fostul internaţional pierzând mult după accidentarea din cantonamentul din Turcia. „Vom vedea dacă joacă şi Cosmin din primul minut. Mie îmi pare rău că s-a accidentat, era un jucător foarte important pentru noi, dar în acest moment, pe un astfel de teren sunt şi nişte riscuri la care ne expunem dacă apare de la început. S-ar putea să apară în echipă chiar de la început, totul este posibil. Dar sunt riscuri. El încă nu este 100 la sută pregătit fizic, iar dacă recidivează, s-a terminat campionatul”, a mai spus Sabău.

Probleme medicale sunt şi în privinţa lui Răzvan Cociş, care are o contractură musculară, Maxim, Tiago şi Cisovsky.
Cociş are contractură „La Cocis nu este o problemă gravă, este de o săptămână, două, după care va intra în normal. Încet se recuperează şi Maxim, şi Tiago, apare şi Cisovsky. În două săptămâni va fi pus la punct cu pregătirea fizică pentru că se simte bine, mă bucură foarte mult pentru că ne lipseşte un astfel de jucător de calitate”, a mai spus Sabău.

Două echipe care au strălucit în Europa

Tehnicianul echipei timişorene speră ca fanii să fie alături de echipă în această seară şi să se ocupe să-l conteste pe el. „Să fie suporteri pentru echipă, să susţină echipa. Ei atât trebuie să facă, acesta e rolul lor. Susţii echipa nu când câştigă şi joacă extraordinar, ci atunci când are nevoie”, a spus Sabău. Tichetele pentru meciul „Poli” - Unirea Urziceni se pot găsi la preţul de 5 lei la peluzele nord şi sud, 10 lei (tribunele I şi II), 25 de lei (tribuna 0) şi 150 de lei (loje).

„Poli” şi Unirea Urzicieni sunt două echipe care au avut trasee bune în cupele europene, ediţia 2009-2010. Dacă timişorenii au eliminat Şahtior Doneţk, câştigătoarea Cupei UEFA, au remizat la Ajax şi au câştigat la Zagreb, Unirea se poate mândri cu opt puncte câştigate în grupele Ligii Campionilor şi cu calificarea în „primăvara” europeană.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite