“Leii din Banat” au fost gazaţi la Mediaş, în primul meci al finalei mici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Baschetbaliştii de la BCM Elba au cedat la Mediaş cu 68-94, primul meci din finala mică a Diviziei A. Antrenorul timişorenilor, Dragan Petricevici nu l-a putut folosi pe pivotul Dan Păltinişanu, care se confruntă cu o răceală.

După ce au adus la Timişoara Cupa României, baschetbaliştii de la BCM Elba şi-au propus să încheie anul şi cu medalia de bronz al Diviziei A. Jucătorii pregătiţi de Dragan Petricevici au ca adversară în finala mică a play-off-ului campionatului naţional de baschet masculin, Gaz Metan Mediaş. Primul meci s-a disputat aseară, pe terenul echipei din judeţeul Sibiu. „Leii din Banat”, care şi-au depăşit condiţia şi în acest sezon, au clacat în faţa echipei medieşene, scor 68-94 (37-43). Gazdele au învins fără probleme în prima din cele trei meciuri care va decide echipa de pe ultima treaptă a podiumului.

Greu fără Păltinişanu

Dragan Petricevici nu l-a putut folosi în meciul de aseară titularul postului de  pivot, Dan Păltinişanu, care se confruntă cu o răceală. În atare condiţii, BCM Elba nu a contat prea mult pe parchetul sălii de sport din Mediaş. Doar primul sfert a fost controlat de jucătorii timişoreni, cu 26-18, gazdele reuşind să se impună apoi în celelalte trei sferturi. În următoarele 30 de minute de joc Mediaş s-a impus din toate punctele de vedere reuşind să înscrie 76 puncte încasând doar 42.

Markovici a fost cel mai bun

Cel mai bun marcator pentru “Leii din Banat” a fost Nenad Markovici, care a reuşit să obţină 18 puncte. El a fost urmat de Miloş Pesici şi Bojan Grubisic, ambii cu câte 15 puncte şi Rade Dzambici, cu 10 reuşite. Din partea echipei pregătite de Bruno Soce, cel mai prolific jucător a fost Ivan Zigeranovici, cu 15 puncte, Cosmin Deheleanu, cu 14 puncte şi Jarret Howel cu 13 puncte. 

Ultimul meci de acasă

Următorul joc din finala mică se va desfăşura miercuri, în Sala “Constantin Jude”!, din Timişoara. “Leii din Banat” sunt obligaţi să câştige partida cu numărul doi, dacă vor să după aibe ocazia unei confruntări decisive.
Antrenorul Dragan Petricevici nu şi-a pierdut speranţa şi speră ca săptămâna viitoare, suporterii să vină din nou în număr mare la sală pentru ai încuraja pe baschetbalişti. Fanii vor pregăti meciul cum se cuvine pentru că va fi ultimul meci de pe teren propriu din acest sezon competiţional. Revederea cu suporterii va avea loc de abia în luna septembrie, când începe noul campionatul.



Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite