„Porcina“ planează asupra Timişoarei, iar oamenii se vaccinează pe bandă rulantă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicii din spitalele timişorene au intrat în stare de alertă din cauza atacurilor virusului AH1N1
Medicii din spitalele timişorene au intrat în stare de alertă din cauza atacurilor virusului AH1N1

Direcţia pentru Sănătate Publică Timiş a confirmat că una dintre pacientele internate la Spitalul Judeţean din Timişoara, o femeie de 56 de ani, a decedat joi noaptea.

Bolnava a fost trimisă de la Spitalul „Victor Babeş” pentru a fi internată la secţia de Terapie Intensivă la începutul lunii pentru că starea ei de sănătate necesita îngrijire specială. Surse din cadrul spitalului spun că pacienta nu era obeză şi că a murit în urma complicaţiilor care au apărut din cauza virusului: insuficienţă renală, insuficienţă respiratorie şi circulatorie.

Febra vaccinării în Timiş

Numărul bolnavilor de gripă porcină confirmaţi a crescut ieri, ajungând la 120 de cazuri, după ce nouă probe trimise la Institutul Cantacuzino s-au întors pozitive. Alte nouă probe sunt în curs de analizare şi rezultatele sunt aşteptate săptămâna următoare. Medicii de la DSP susţin însă că volumul de muncă la Institutul Cantacuzino, acolo unde se fac analizele a crescut, iar confirmările vin din ce în ce mai greu.

„Pentru probele pe care le-am trimis joi trebuia să primim răspuns ieri, dar nu s-a primit nici acum”, a spus medicul Viorica Dumitru de la DSP. Aceasta spune însă că impactul mass-media îi face pe oameni să se vaccineze. „Oamenii sună zilnic. S-au distribuit 35.000 de doze către spitale şi medicii de familie”, a mai spus Dumitru. Vaccinul se poate face la toate spitalele din judeţul Timiş.

Virusul atacă din ce în ce mai dur

Pericolul de îmbolnăvire cu noua gripă este din ce în ce mai mare şi, în ultima perioadă, virusul AH1N1 a fost mai agresiv. Patru persoane au decedat în spitalele timişorene, în decurs de aproximativ o lună, din cauza unor complicaţii apărute după ce acestea au contractat virusul gripal. Primii trei pacienţi, două femei şi un bărbat, au murit în urma unor infecţii pulmonare. În urma acestor probleme, sistemul imunitar al pacienţilor, deja slăbit de bolile asociate de care sufereau, a cedat.



Cei mai expuşi complicaţiilor sunt bolnavii care deja suferă de alte boli, dar şi pacienţii în vârstă care au nevoie de mai mult timp pentru a se recupera. „Ca şi orice infecţie şi acest virus poate produce complicaţii la cei care au un organism mai slăbit. Virusul acţionează în funcţie de sistemul imunitar al omului”, a explicat Susana Raţiu, medic epidemiolog.

image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite