Târgu-Mureş:Cotizaţii transformate în alimente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş:Cotizaţii transformate în alimente
Târgu-Mureş:Cotizaţii transformate în alimente

Sindicatul pensionarilor Mureş e singura structură din ţară ce transformă o parte a cotizaţiilor în ajutoare. De ziua lor, 1900 de pensionari mureşeni, membri de sindicat, sunt invitaţi să-şi ridice coletele cu alimente.

Sindicatul Pensionarilor mureşeni îşi invită membrii cu un venit mai mic de 500 de lei lunar, la sediul organizaţiei pentru a-şi ridica coletele cu alimente. Potrivit preşedintelui Ioan Hasaşiu, aceste ajutoare se oferă pensionarilor de două ori pe an iar din cei aproape 17.000 de membri vor primi ajutoare 1.900 de persoane aparţinând celor 27 de filiale.

„Acest sindicat este, după ştiinţa mea, singurul din ţară care de 17 ani care îşi “sacrifică” propriile cotizaţii spre a ajuta pe cei care le-au depus. Şefii de filiale nu călătoresc pe banii de cotizaţii, nu există intruziuni financiare dinspre partide sau alte surse iar pachetele se cumpără exclusiv din aceste cotizaţii ale membrilor de sindicat”, a asigurat Ioan Hasaşiu. Acesta a completat că ajutoarele nu sunt un act de filantropie ci de întrajutorare între pensionari, şi nu există discriminări de etnie, sex, religie sau de domeniul de activitate de unde provin beneficiarii.

Se dau alimente, nu bani
“În acest mod am stabilit să drămuim banii cu atenţie şi responsabilitate iar în preajma zilei de 1 octombrie, Ziua internaţională a pensionarilor şi a persoanelor vârstnice, le dăm înapoi din proprii bani, de care nu se atinge nimeni altcineva.

Nu dăm bani, fiindcă se pot isca conflicte, ci pachete”, a spus preşedintele pensionarilor din judeţul Mureş. Hasaşiu a explicat că un pachet conţine un litru de ulei, un kilogram de zahăr, unul de orez, două kilograme de făină şi o pungă de paste făinoase, în valoare de 20 de lei.

Pensionarii mureşeni care sunt înscrişi în sindicat mai beneficiază şi de asistenţă juridică gratuită pentru probleme legate de dosarele de pensie ori de recalcularea pensiilor. Asistenţa se acordă în fiecare zi de marţi şi joi la sediul organizaţiei, între orele 10 şi 12,30 de către un jurist care soluţionează circa 1.700 de dosare de acest gen în fiecare an.


Din cei aproape 17.000 de pensionari, membri de sindicat, în acest an vor primi ajutoare 1.900 de persoane. În fiecare an, aceste ajutoare nu se dau sub forma bănească, ci pachete cu alimente de strictă necesitate, în valoare de 20 de lei, conţinând litru de ulei, un kilogram de zahăr, unul de orez, două kilograme de făină şi o pungă de paste făinoase. 

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite