Târgu-Mureş:Scurt-metraje de top la „Alter-native”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş:Scurt-metraje de top la „Alter-native”
Târgu-Mureş:Scurt-metraje de top la „Alter-native”

Mureşenii pot vedea mâine filmul dedicat lui Marian Cozma. Nu trebuie ratat nici „Katalin Varga”, premiat cu Ursul de Argint la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin

Cea de-a 17-a ediţie a Festivalului de scurt-metraje „Alter-native” este găzduită de Palatul Culturii din Târgu-Mureş şi aduce în faţa publicului cinefil producţii de mare calitate artistică. După ce au vizionat la preselecţie peste 600 de filme, membrii juriului s-au oprit la 54 dintre ele.

Deşi bugetul festivalului este mai mic cu aproape un sfert faţă de anul trecut, organizatorii le-au pregătit mureşenilor un program atractiv. Pe parcursul weekendului, cele două săli ale Palatului Culturii, vor găzdui lung şi scurt-metraje, filme studenţeşti, o secţiune dedicată filmelor pentru copii şi un medalion Huszárik Zoltán.Astăzi, de la 20.15, mureşenii vor putea urmări filmul dedicat memoriei handbalistului român Marian Cozma. „Două ţări înjunghiate în inimă” va avea premiera naţională în cadrul festivalului. Potrivit organizatorilor, filmul „nu investighează, nu acuză şi nu caută responsabili, dar încearcă să ne prezinte în ce lume trăim”.

Multe filme româneşti
În weekend sunt programate două filme artistice româneşti, în a căror distribuţie joacă numeroşi actori cunoscuţi. Astfel, mâine organizatorii propun filmul „Cealaltă Irina”, de la ora 18.00, în regia lui Andrei Gruzsniczki, film ce-i are în distribuţie pe Simona Popescu, Andi Vasluianu, Vlad Ivanov, Gabriel Spahiu şi Dragoş Bucur. Duminică, mureşenii vor putea viziona pelicula semnată de Radu Jude, „Cea mai fericită fată din lume”, de la 15.45, film ce se bazează pe fapte reale.

Un alt film ce nu trebuie ratat este „Katalin Varga”, de la ora 12.00, în regia lui Peter Strickland, premiat cu Ursul de Argint la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, având-o în rolul principal pe actriţa Hilda Peter, absolventă a Universităţii de Arte din Târgu-Mureş în 2001. Organizatorii aşteaptă în jur de 800-100 de spectatori zilnic. Preţul unui bilet de intrare este de 10 lei pe zi, iar un abonament costă numai 30 de lei.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite