62 de ţigani, pe locuri speciale în liceele mureşene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cele 200 de locuri speciale puse la dispoziţia elevilor de etnie romă în liceele mureşene de către Inspectoratul Şcolar Judeţean, 62 au fost ocupate.

Tinerii urmează să ocupe poziţia a 31-a dintr-o clasă, fără să fie afectat numărul de locuri stabilit legal în clasele de liceu (30 de locuri),pentru elevii care au terminat ciclul gimnazial şi s-au înscris la Evaluarea Naţională. „Elevii respectivi au fost repartizaţi în funcţie de media fiecăruia, în ordine descrescătoare. Unii au optat pentru licee din care să învaţă o meserie sau care le oferă o calificare, alţii au ales şcoli care să le permită ca după absolvire să urmeze cursurile unei universităţi”,ne-a declarat Viorel Socol, inspector şcolar general adjunct în cadrul ISJ Mureş.

Liceele mureşene „Avram Iancu”, „Electromureş”, „Gheorghe Marinescu”, „Gheorghe Şincai”, „Emil Dandea”, „Constantin Brâncuşi”, „Aurel Perşu” şi „Ion Vlasiu” au pus la dispoziţia tinerilor de etnie romă câte 10 locuri în total pe locurile speciale destinate lor. Comparativ cu anul trecut, numărul ţiganilor înscrişi la liceu în Mureş pe locurile speciale este mai mic, anul trecut înregistrându-se peste o sută de înscrieri.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite