Spectacol „cu scandal“ la Teatrul Naţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acţiunea se petrece în anii 30, spectacolul fiind unul dintre cele mai apreciate din teatrul bulevardier.

Spectacolul „Scandal la operă", scris de Ken Ludwig, va putea fi văzut în duminică seară în Sala Mare a Naţionalului mureşean, începând cu ora 19.30. Piesa prezintă aventurile figurantului care devine, peste noapte, vedetă, fiind una dintre poveştile teatrale cele mai apreciate în comedia bulevardieră.

Beţia strică treaba

Acţiunea se petrece în 1934, când spectacolul omagial al Operei Mari din Cleveland, Ohio, este în pericol. Tenorul italian, invitat să apară în rolul principal în seara respectivă, s-a cufundat într-o stare de beţie letargică şi este crezut mort. Docilul asistent al directorului, un cântăreţ amator de operă, ia locul celebrului invitat şi e aclamat în rolul lui Othello. Tenorul îşi vine în fire şi se avântă într-o cavalcadă hilară a încurcăturilor, în cursul cărora cei doi mauri sunt tot mai grav confundaţi de către două tinere îndrăgostite.

 La acestea se adaugă o nevastă italiancă plină de capricii, un liftier neruşinat şi un impresar inventiv şi cinic, pentru a obţine o comedie pe măsura marilor farse clasice.

În rolurile principale joacă actorii Rareş Budileanu, Dan Rădulescu, Nicolae Cristache, Rodica Baghiu, Claudia Domokos, Stanca Jabeniţan, Cristina Juks şi Iulian Praja. Scenografia este semnată de Klara Labancz, iar asistent de scenografie este Annamaria Szabo. Un bilet la spectacol costă 15 lei, în timp ce elevii, studenţii şi pensionarii vor plăti doar 8 lei la intrare.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite