Târgu-Mureş: Posturile de suplinitori, mai vânate decât cele titularizabile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cele 241 de posturi titularizabile scoase la concurs în judeţul Mureş, doar 160 au fost ocupate. Motivul principal îl constituie faptul că mulţi candidaţi nu au reuşit să obţină nota şapte.

Vestea bună este, însă, că toţi cei care au obţinut peste cinci la examenul de titularizare vor putea prinde o catedră de suplinitor. „Este păcat că avem atâţia absolvenţi de facultate, chiar cu două sau trei diplome, şi nu reuşesc să obţină media şapte la acest examen.

Oricum, cei care au obţinut note peste cinci au dreptul la un post de suplinitor. Ieri şi azi s-a făcut  repartizarea posturilor de suplinitori.

Cei care nu s-au prezentat sau profesorii necalificaţi vor mai avea o ultimă şansă la concursul din 5-6 august", a declarat Illés Ildikó, inspector şcolar general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş.

Prea puţini elevi

Pe de altă parte, anul acesta numărul elevilor din judeţ este mai mic cu 4.000 faţă de anul trecut, ceea ce înseamnă că vor exista mai puţine clase, deci mai puţine posturi pentru dascăli. „Este o situaţie delicată. Numărul elevilor a scăzut drastic, dar, cu toate acestea, avem mai multe cadre didactice. Sper ca şi modul de desfăşurare a acestor concursuri în învăţământ să se schimbe prin lege, să se facă la nivel şcolar", a conchis Illés Ildikó.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:

image
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite