Angajaţii fabricii de mobilă Ilefor au suspendat acţiunile de protest, după trei zile de grevă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ngajaţii fabricii de mobilă Ilefor din Târgu Mureş au suspendat, miercuri, acţiunile de protest, după trei zile în care au fost în grevă din cauza unor restanţe salariale.

Liderul sindical de la Ilefor, Marin Gorea, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că s-a luat decizia suspendării acţiunilor de protest întrucât conducerea societăţii le-a achitat integral angajaţilor restanţele salariale şi bonurile de masă restante.

"Ne-a achitat integral restanţele, chiar dacă în mai multe zile. Am decis să suspendăm greva şi să reluăm lucrul, că avem front de lucru şi trebuie să recuperăm. Au mai rămas unele puncte în discuţie, dar decizia se va lua în Consiliul de Administraţie din 24 februarie", a spus Gorea.

El a arătat că au mai rămas în discuţie noile grile de salarizare, dar şi demiterea sau demisia celor doi directori, adică a directorului economic, Claudia Florea, şi a celui de resurse umane şi juridic, Dorina Costin.

De asemenea, salariaţii Ilefor insistă ca la societate să aibă loc un control financiar, a spus Gorea.

Potrivit sursei citate, angajaţii Ilefor vor face un nou miting, în ziua desfăşurării şedinţei Consiliului de Administraţie al Ilefor, din 24 februarie, care va lua în discuţie revendicările lor.

Cei aproape 200 de angajaţi ai fabricii de mobilă Ilefor din Târgu Mureş au declanşat, vineri, greva generală pe termen nelimitat, revendicările lor fiind de natură salarială. Luni, peste o sută de angajaţi ai fabricii de mobilă Ilefor din Târgu Mureş au protestat în curtea unităţii, o acţiune similară având loc marţi.

Revendicările salariale se refereau la plata unor sume restante la salariile din noiembrie anul trecut (cinci la sută), din decembrie (de 25 la sută), la neacordarea tichetelor de masă în ultima lună, ca şi la intrarea în vigoare a unei noi grile de salarizare, care presupune creşteri de salarii de circa 30 la sută.

Totodată, s-au cerut demisiile directorului economic, Claudia Florea, şi a celui de resurse umane şi juridic, Dorina Costin.

Ilefor este societate pe acţiuni, acţionarul majoritar, cu 40 la sută din acţiuni, fiind Mobexpert.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite