Poliţiştii se „luptă“ cu etnobotanicele pe Internet!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Închiderea magazinelor de vise nu a uşurat munca poliţiştilor, dacă e să vorbim despre etnobotanice. Dependenţii de „vise artificiale" se descurcă la fel de bine şi fără magazine. Locul acestora a fost luat de Internet , unde comerţul este în floare.

Plantele entobotanice se vând fără probleme pe site-urile de socializare , unde anunţurile sunt practic la vedere. Poliţiştii au detectat si IP-urile de pe care s-au făcut comenzi, dar când au s-au deplasat la faţa locului nu au găsit nimic. „Fenomenul trebuie combătut şi suntem pe urmele lor. Am identificat deja câteva persoane şi vom căuta în continuare. Este dificil să îi prindem pe loc"a declarat chestorul de politie, Ioan Căbulea, adjunctul Şefului IGPR.

40 de tineri au ajuns la spital

Odată cu închiderea magazinelor „de vise" comerţul s-a mutat pe Internet. Pentru vânzatorii de „ fericire" a devenit chiar mai simplu. Nu mai plătesc chirii, nu se mai tem de controale, tot ce trebuie să facă e să trimită marfa prin curierat, care lasă comanda în mâna clientului. Fenomenul a luat amploare, de la începutul anului şi până acum peste 40 de persoane cu vârste cuprinse între 16 si 35 de ani au ajuns la Clinica de Psihiatrie din Târgu -Mureş, după ce şi-au găsit alinarea în consumul acestor plante.
În judeţul Mureş poliţiştii sunt sprijiniţi de către o comisie de intervenţie formată din reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică, ai Inspectoratului Şcolar şi Protecţiei Consumatorului.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite