Reprezentanţii studenţilor maghiari din UMF, pregătesc noi proteste

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adam Valerian face lobby pentru un nou protest
Adam Valerian face lobby pentru un nou protest

Scandalul înfiinţării departamentului în limba maghiară la Universitatea de Medicină şi Farmacie continuă. Asociaţia Maghiară pentru Pregătirea Medicală şi Farmaceutică din România a iniţiat un nou protest, iar Partidul Civic Maghiar sprijină o eventuală grevă a studenţilor.

Asociaţia Maghiară pentru Pregătirea Medicală şi Farmaceutică din România nu renunţă la ideea înfiinţării departamentului în limbă maghiară la UMF. Astfel, după ce s-au plimbat pe străzile oraşului îmbrăcaţi în haine medicale inscripţionate cu mesaje de protest, membrii Asociaţiei au o nouă idee.

Ei au realizat un panou de dimensiunea 190X170 cm pe care au scris cu litere aurii paragraful legii Educației Naționale care se referă la universitățiile multiculturale. "Panoul a fost făcut cadou Senatului UMF, dar nu a fost acceptat. Acum am cerut Primăriei aprobarea pentru purtarea acestuia în centrul oraşului", a precizat administratorul interimar al Asociaţiei, Adam Valerian. Acesta şi-a făcut apariţia ieri în cadrul şedinţei Consiliului pentru Dezvoltare REgională "Centru", unde a încercat să-i prezinte situaţia viceprimarului Csegzi Sandor.

În sprijinul mişcării au venit şi reprezentanţii Partidului Civic Maghiar, care au îndemnat studneţii maghiari la grevă. "Dorim să discutăm cu studenţii să facă grevă şi vor primi tot sprijinul politic din partea PCM", a precizat purtatorul de cuvant al PCM Mureş, Olvedi Zsolt.

Conducerea UMF consideră că întreaga acţiune este coordonată politic, iar interesul studenţilor maghiari este să înveţe în limba română, pentru că examenele se susţin în această limbă.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite