Lacăt pe ştrandul de la Reghin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Mureş şi cei ai Primăriei Reghin, care administrează ştrandul, spun că valoarea clorului din apă era în parametri normali duminică, imediat după ce 14 persoane au ajuns la spital intoxicate cu clor.

Imediat după incident, toţi turiştii au fost evacuaţi, iar ştrandul a fost închis temporar. Reprezentanţii Direcţie de Sănătate Publică au ajuns de urgenţă la faţa locului, iar ieri au reluat controlul pentru stabili în ce condiţii funcţionează complexul de agrement. Ambele controale au relevat faptul că valorile de hipoclorit de sodiu din apă se încadrează în parametri normali. Au fost prelevate însă şi probe suplimentare, iar rezultatul acestor analize este în continuare aşteptat. Cel mai probabil, sensibilitatea copiilor la clor a dus la apariţia ameţelilor şi a durerilor de burtă. „Am închis momentan ştrandul, până la clarificarea situaţiei. Sistemul de curăţare a apei este unul automat şi se opreşte atunci când valorile de clor depăşesc limitele normale. Nu se pune problema ca cineva, de nebun, să arunce cu clor în apă. Pur şi simplu substanţa cu care a fost tratată apa este una volatilă. În plus, având în vedere căldura şi soarele puternic, unii micuţi au ameţit", a explicat Gabriela Koss, secretara Primăriei Reghin.

După incidentul de duminică, reprezentanţii DSP au început ieri o serie de controale la toate ştrandurile şi piscinele din judeţ.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite