La 20.30 se dă stingerea, de Ora Pământului!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu prilejul Orei Pământului, Târgu-Mureşul se alătură campaniei internaţionale dedicate acestui eveniment, menit să ne responsabilizeze în privinţa modului de a ne raporta la mediul înconjurător.

Nici Sighişoara nu va sta departe de eveniment. „Vrem ca, la ora 20,30, fiecare sighişorean să îşi arate recunoştinţa şi preţuirea faţă de mediul în care trăieşte. La nivel mondial, „Ora Pământului" a reuşit să atingă cifra record de circa 1,3 miliarde de oameni, din 128 de ţări, din 2010. Schimbarea suntem noi, împreună!", a declarat Anca Silvia Raţiu, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Sighişoara.
Stingerea, timp de o oră (20.30 - 21.30) a tuturor luminilor interioare sau exterioare neesenţiale funcţionării şi deconectarea aparaturii electronice reprezintă un omagiu adus „planetei albastre", gazdă generoasă a omenirii.
Earth Hour în România
În 2009, România a participat pentru prima oară la campania globală, în calitate de ţară oficială Earth Hour, la iniţiativa World Wide Fund for Nature, organizaţia care coordonează de patru ani campania globală. Pe 28 martie 2009, între 20.30 şi 21.30, 2 milioane de români au stins luminile în casele lor, conform datelor furnizate de Dispeceratul Energetic Naţional. În 2010, România s-a angajat mai mult decât oricând în campania globală, dovadă fiind miile de mesaje primite pe www.earth-hour.ro şi prin reţelele sociale, participarea a 37 de oraşe şi a zeci de companii şi organizarea de evenimente speciale în întreaga ţară.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite