Târgu-Mureş:Doar 10% dintre şomeri se recalifică profesional

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şomerii nu se înghesuie la cursurile de recalificare profesională.
Şomerii nu se înghesuie la cursurile de recalificare profesională.

Doar 1041 de şomeri, din cei peste 10.000 care beneficiază de indemnizaţie, au participat la cursuri de recalificare profesională.

Procentul este atât de mic nu pentru că şomerii nu ar vrea să se prezinte la cursuri, ci pentru că  doar atât permite bugetul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Mureş.

Potrivit legii, persoanele care refuză să participe la aceste cursuri, îşi pierd indemnizaţia de şomer. Mai mult decât atât, aceste persoane pot fi obligate să restituie indemnizaţia de şomer şi să achite contravaloarea cursurilor la care nu participă. „În anul 2010 am avut în total 39 de cursuri de recalificare profesională, dintre care două cu Penitenciarul şi trei finanţate din fonduri europene. În momentul de faţă, avem în derulare zece astfel de cursuri, la care participă un număr de 280 de persoane. Din fericire, la noi nu au fost probleme, oamenii participă la cursuri, însă, din păcate, nu putem să-i recalificăm pe toţi. Astfel, până la sfârşitul lunii septembrie, un număr de 1041 de persoane au participat la cursurile de recalificare profesională", a declarat purtătorul de cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Mureş, Ionela Moldovan.

 În judeţul Mureş sunt peste 19.000 de şomeri, rata şomajului fiind, la sfârşitul lunii trecute, de 8,2%.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite