Târgu-Mureş:Explozie de filme româneşti la Sighişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filme româneşti premiate internaţional vor putea fi urmărite la Sighişoara, în cea de-a treia ediţie a Festivalului de Film, devenit deja tradiţie.

A început numărătoarea inversă! Mai sunt doar nouă zile până cănd începe regalul celor mai bune filme româneşti, recunoscute de cineaşti internaţionali. Între 23 şi 26 iunie, sute de metri de peliculă se vor derula în Cetatea Sighişoarei.

Sighişoara Film Festival reuneşte cele mai bune filme româneşti din anul 2010, care au trecut prin ochiul atent al unui juriu internaţional. În cele patru zile de festival vor fi întâlniri cu nume mari ale cinematografiei româneşti, la care va putea participa şi publicul.

La fel ca în anii precedenţi, organizatorii vor pregăti surprize, iar amatorii de filme vor putea urmări şi proiecţii internaţionale. Cel mai aşteptat concurs din Festivalul de Film de la Sighişoara este „Schimbă lumea în 99 de secunde" . Tema pentru anul acesta este globalizarea, iar data limită pentru înscriere este 15 iunie. „Elevii sunt extremi de creativi, dacă au cameră digitală,video sau foto sunt tentaţi să se joace făcând filme. Unii dintre ei realizează într-o zi că joaca se transformă în pasiune sau în dorinţa de a urma o profesiune înrudită cu realizarea filmelor, fie ficţiune, documentare sau jurnalism. Alţii, prin intermediul filmului digital, descoperă pasiunea pentru dezvoltarea de aplicaţii software", a declarat  Sanda Foamete, manager pentru audienţă academică.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite